Standard Luik trakteert Rutten in topper op tweede nederlaag

Fred Rutten heeft zondag een nederlaag geleden met Anderlecht. Standard Luik was in de Belgische topper te sterk voor de ploeg van de Nederlander.

Standard Luik
2 - 1
Anderlecht
Anderlecht

De eerste twee duels van Rutten als trainer van Anderlecht eindigden in een nederlaag (1-0 tegen Gent) en een zege (2-1 tegen Eupen). Met de uitwedstrijd tegen Standard wachtte de Nederlandse trainer een nieuwe beproeving. De ploeg van trainer Michel Preud'homme verkeerde in een uitstekende vorm en was al zeven duels zonder nederlaag.

Ook tegen Anderlecht begon de thuisploeg goed. Razvan Marin liet Sclessin in de 21ste minuut ontploffen met een fraaie goal na een prima combinatie met Mehdi Carcela-González. Zeven minuten later deed Anderlecht echter iets terug. Sven Kums (ex-SC Heerenveen) schoot een vrije trap schitterend over de muur in de kruising: 1-1.

In de tweede helft was het Standard dat de dienst uitmaakte. Carcela-González kreeg het fanatieke thuispubliek op de banken met een weergaloos doelpunt, maar zijn prachtige afstandstreffer werd afgekeurd na inmenging van de VAR. Het leidde tot veel woede bij de thuisploeg; Preud'homme werd zelfs naar de tribune gestuurd. Ook Maxime Lestienne kreeg een flinke kans namens de gastheren, maar hij schoof de bal naast.

Rutten leek zo bijzonder goed weg te komen, maar kreeg in de slotfase toch nog het deksel op de neus. Paul-José M'Poku maakte in de 88ste minuut de winnende treffer en schonk Standard daarmee de verdiende zege. Ook debutant Yannick Bolasie kon de verliespartij van Anderlecht niet meer voorkomen.

De ploeg van Rutten doet zo slechte zaken op de ranglijst. Anderlecht blijft zesde, terwijl nummer vier Standard drie punten uitloopt. Genk blijft de koploper.