Stam weet niet wat hij ziet: vier goals niet voldoende voor Cincinnati

Jaap Stam heeft op zijn verjaardag misschien wel de meest merkwaardige wedstrijd uit zijn trainersloopbaan meegemaakt. In de Major League Soccer verloor het FC Cincinnati van de Nederlandse trainer in een doelpuntenfestijn van Club de Foot Montreal.

Montreal Impact
5 - 4
Cincinnati
Cincinnati

Cincinnati had zijn laatste vier competitiewedstrijden niet verloren en begon ook tegen Montreal goed, met een vroege openingstreffer van Haris Medunjanin. Een enorme keepersfout bracht Brenner in staat om de 0-2 op het bord te brengen, maar Montreal kwam nog in de eerste helft terug tot 2-2. Kenneth Vermeer had geen antwoord op de pogingen van Mason Toye en Joaquín Torres.

Cincinnati ging na een uiterst vermakelijke eerste helft toch nog met een voorsprong rusten, daar Gustavo Vallecilla kort voor rust uit een vrije trap de 2-3 binnen kopte. Brenner maakte kort na de thee met een handige voetbeweging zijn tweede van de avond (2-4) en dat had toch voldoende moeten zijn voor de overwinning. Cincinnati gaf de boel echter toch nog uit handen: Vermeer werd geklopt door Toye (strafschop) en twee keer door Ahmed Hamdi.

Zo werd het een spectaculaire, maar toch vervelende avond voor Stam, die zaterdag zijn 49ste verjaardag vierde. Zijn ploeg staat na twaalf wedstrijden elfde in de Eastern Conference van de Major League Soccer, met een voorsprong van vier punten op hekkensluiter Inter Miami FC. De club waar David Beckham mede-eigenaar van is heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Cincinnati komt donderdag weer in actie: dan komt Atlanta United op bezoek.