Stam betrapt op gebruik nandrolon

Jaap Stam is betrapt op het gebruik van nandrolon. De Nederlander is positief bevonden na afloop van het duel tussen Lazio Roma en Atalanta Bergamo op 13 oktober. Het Italiaanse Olympische Comité (CONI) heeft dit bekend gemaakt. Stam, die met onmiddellijke ingang geschorst is, ontkent.

Stam betrapt op gebruik nandrolon

Stam was volkomen verrast door het nieuws. 'Ik weet werkelijk van niets', zei de Lazio-verdediger, die ontkent iets te hebben gebruikt dat deze positieve test kan hebben opgeleverd. 'Er zijn ook geen dingen gebeurd waardoor ik zou kunnen denken dat er iets speelt. Met mijn hand op mijn hart'. Volgens zaakwaarnemer Van Ginkel kreeg Stam het nieuws officieus vanuit Nederland te horen. 'Van de club heeft hij nog niets gehoord. Dat hij geschorst is, weet hij ook niet. Ik kan nu ook nog onmogelijk zeggen wat voor actie we gaan ondernemen.'

Dat Stam met onmiddellijke ingang is geschorst heeft te maken met het nieuwe Italiaanse dopingreglement, dat op 21 oktober in werking trad. Volgens de nieuwe regels kan een speler al na één positieve test worden geschorst. Voor 21 oktober was daar een contra-expertise voor nodig.

Jaap Stam is de derde Nederlander, bij wie het gebruik van het verboden middel nandrolon geconstateerd is. Eerder werden Edgar Davids en Frank de Boer positief bevonden. Beide internationals ontkenden het gebruik van nandrolon. Davids werd voor vier maanden geschorst. De Boer kwam twee maanden niet in actie.

Bekijk hier al onze video's