Stade Rennes lost Saint-Etienne af als koploper

Stade Rennes is de nieuwe lijstaanvoerder in de Ligue 1. In eigen huis versloeg de kersverse koploper Toulouse betrekkelijk eenvoudig met 3-1. Lille steeg naar de derde plaats na een overwinning op Montpellier.

Stade Rennes-Toulouse 3-1De thuisploeg had 45 minuten nodig om het overwicht om te zetten in een voorsprong. Romain Danzé nam de openingstreffer voor zijn rekening. In de tweede helft liep Rennes verder weg bij Toulouse.

Abdou Mangane en Sylvain Marveaux beslisten het duel tussen de 77ste en de 82ste minuut. Na deze twee treffers mocht Moussa Sissoko twee minuten voor tijd iets terugdoen. Zijn doelpunt was slechts een eretreffer.

Omdat Saint-Etienne zaterdag in eigen huis tegen Olympique Marseille niet verder kwam dan 1-1, is Rennes na zondag de nieuwe koploper. Toulouse bezet een knappe (gedeelde) derde plek.

Lille-Montpellier 3-1Ook Lille hield de punten in eigen huis. Moussa Sow was bij Lille de gevaarlijkste man. Hij was in ruim een halfuur twee keer trefzeker. Tussen zijn treffers door had Olivier Giroud met een benutte penalty voor de gelijkmaker gezorgd.

Na de onderbreking velde Gervinho uiteindelijk het vonnis. Zijn treffer in de 80ste minuut zorgde ervoor dat de thuisploeg het duel zonder zorgen kon uitspelen. Lille deelt in Frankrijk de derde stek met Toulouse, Montpellier is terug te vinden in de middenmoot.

Paris Saint-Germain-Olympique Nice 0-0PSG was zondag de bovenliggende partij en mocht zich na negentig minuten met het doelpuntloze gelijkspel de morele verliezer noemen. Ondanks vele mogelijkheden voor de thuisploeg hield Nice stand: 0-0.