Stade Reims houdt koploper AS Monaco op een gelijkspel

AS Monaco is op bezoek bij Stade Reims niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1). Al na dertien minuten was de eindstand bereikt in Stade Auguste Delaune, waar de thuisclub de wedstrijd met tien man beëindigde.

Antoine Devaux zette Reims, vijfvoudig kampioen van Frankrijk, al na vier minuten op voorsprong na voorbereidend werk van Atila Turan. In de dertiende minuut zorgde João Moutinho (foto) met een rake vrije trap voor de gelijkmaker en tevens de eindstand.

De Portugese middenvelder is de derde speler van AS Monaco die tijdens deze jaargang in de Ligue 1 tot scoren kwam. Tot aan de wedstrijd in Reims waren alleen Radamel Falcao (zeven doelpunten) en Emmanuel Rivière (zes) nog trefzeker geweest namens de Monegasken.

Door het gelijkspel heeft AS Monaco nu achttien punten uit acht wedstrijden, waarmee het koploper is in Frankrijk. Paris Saint-Germain heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Stade Reims - waar Turan vlak voor tijd twee gele kaarten kreeg - bezet de tiende plaats in de Ligue 1 met elf punten uit acht duels.