St. Juste blijft imponeren met zijn snelheid: ook record Haaland sneuvelt

Reacties

Dat voormalig SC Heerenveen-verdediger Jeremiah St. Juste een snelheidsduivel is, was al bekend. Dat weet nu ook Erling Haaland, die een toch al indrukwekkend record is kwijtgeraakt aan de Nederlander.

St. Juste blijft imponeren met zijn snelheid: ook record Haaland sneuvelt
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 1
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Het tegen degradatie knokkende 1. FSV Mainz 05 speelde zondag met 1-1 gelijk tegen hoogvlieger Eintracht Frankfurt. In dat duel maakte de 24-jarige St. Juste namens de thuisploeg indruk: tijdens een sprintduel noteerde hij een topsnelheid van 36,1 kilometer per uur. En dat is sneller dan dat Borussia Dortmund-sensatie Haaland (36,04) en Bayern München-back Alphonso Davies (35,95) eerder dit seizoen waren.

Overigens is St. Juste niet de snelste Bundesliga-speler sinds die statistiek wordt bijgehouden: in december 2019 klokte toenmalig Borussia Dortmund-back Achraf Hakimi tegen RB Leipzig een topsnelheid van 36,2 kilometer per uur.

Het is zeker niet voor het eerst dat St. Juste opvalt met zijn snelheid. In september 2019 werd de verdediger (net als Sheraldo Becker) al eens om die reden in het zonnetje gezet, terwijl hij een paar maanden geleden nog maar nét buiten de Bundesliga-topvijf viel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.