Snelheidsduivels St. Juste en Becker in fraai rijtje met Coman en Aubameyang

Reacties

Jeremiah St. Juste en Sheraldo Becker spelen pas sinds afgelopen zomer in de Bundesliga, maar de twee Nederlanders vinden zich nu al terug in de top van een fraai lijstje. Ze behoren namelijk tot de snelste spelers uit de Duitse competitie sinds de snelheid van spelers gemeten wordt.

Snelheidsduivels St. Juste en Becker in fraai rijtje met Coman en Aubameyang
© Pro Shots

Sinds het seizoen 2013/14 wordt de snelheid van alle spelers in de Bundesliga gemeten tijdens wedstrijden. Kingsley Coman zette afgelopen weekend een record neer. In Paderborn noteerde de Fransman volgens gegevens van Opta een snelheid van 35,7 kilometer per uur. Daarmee was hij slechts een fractie sneller dan Jeremiah St. Juste, die met 35,6 kilometer per uur de op één na snelste speler in de Bundesliga is.

St. Juste is zelfs sneller dan de notoire snelheidsmaniak Pierre-Emerick Aubameyang, die in zijn periode bij Borussia Dortmund een snelheid klokte van 35,4 kilomter per uur. Daarmee staat de ster uit Gabon op gelijke hoogte met Lukas Klünter (vleugelverdediger van Hertha BSC) én een andere Nederlander: Sheraldo Becker heeft slechts zes wedstrijden in de Bundesliga nodig gehad bij Union Berlin om op een gedeelde derde plek te komen met eveneens een snelheid van 35,4 kilometer per uur.

Dat snelheid niet automatisch bijdraagt aan zege is echter ook een feit. St. Juste staat met FSV Mainz 05 op een zestiende plek met drie punten uit zes wedstrijden. Becker en Union Berlin staan slechts één plaatsje hoger met een vier punten. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.