Spurs-icoon Defoe vertrekt door blessure met stille trom

Reacties

Jermain Defoe heeft zijn laatste wedstrijd voor Tottenham Hotspur gespeeld. De 31-jarige spits hoopte donderdagavond op White Hart Lane afscheid te nemen van de club waar hij negen jaar voor speelde, maar door een hamstringblessure mist hij het Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Spurs-icoon Defoe vertrekt door blessure met stille trom

Defoe stemde enkele weken geleden in met een transfer per 28 februari naar Toronto FC. Niet lang na het ondertekenen van de vierjarige overeenkomst liep de spits een hamstringblessure op. Door die kwetsuur ziet hij een afscheidswedstrijd in het water vallen.

Op 9 februari kwam Defoe voor het laatst in actie voor Tottenham, dat toen met 1-0 van Everton won. De bij West Ham United geschoolde aanvaller was jaar in jaar uit zeker van een basisplaats bij The Spurs, maar raakte zijn plek in het elftal dit seizoen kwijt aan Roberto Soldado en Emmanuel Adebayor. De kleine spits stond in de Premier League pas drie keer in de basis en maakte slechts een doelpunt.

Icoon
Daarmee vertrekt een Tottenham-icoon met stille trom. The Spurs namen Defoe in 2004 over van West Ham en de kleine spits werkte zich in de jaren daarna op tot publiekslieveling en gevreesde afmaker. Het succesvolle huwelijk tussen Tottenham en Defoe werd in 2008 kort onderbroken toen de frontman naar Portsmouth verkaste, maar anderhalf jaar later keerde de 55-voudig international (negentien doelpunten) terug op het oude nest.

In 363 wedstrijden voor Tottenham maakte Defoe 143 doelpunten, waardoor hij vijfde staat op de lijst met topscorers aller tijden van de Londense traditieclub. Uitsluitend gerekend over Europese competities maakte niemand zoveel doelpunten voor Tottenham als Defoe, die in 35 Europese wedstrijden 23 keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.