Toronto haalt na Bradley ook Tottenham-spits Defoe

Reacties

De Canadese club Toronto FC heeft na de komst van Michael Bradley van AS Roma een tweede grote naam binnengehaald. Jermain Defoe maakt, zoals verwacht, ook de overstap naar de Major League Soccer.

Toronto haalt na Bradley ook Tottenham-spits Defoe

In Toronto tekent de spits voor vier jaar. Op White Heart Lane kwam Defoe na het vertrek van manager André Villas-Boas amper meer aan spelen toe. Diens opvolger Tim Sherwood gaf de voorkeur aan Roberto Soldado en Emmanuel Adebayor. Sinds de managerswissel kreeg hij nog maar twee basisplaatsen toebedeeld.

De transfer gaat van kracht vanaf 28 februari. 'Iedereen weet hoeveel Tottenham voor me betekent. Ik zal alles geven tot mijn laatste actie hier. Ik heb een fantastische tijd gehad en de fans waren geweldig voor mij', aldus Defoe op de clubwebsite van The Spurs.

'Ik ben dankbaar voor de kans voor mij en mijn familie om aan de andere kant van de oceaan te leven en voor mij om in de MLS te spelen. Maar ik kom zeker terug om het team aan te moedigen', vertelde Defoe. Bij de transfer is meteen een oefenduel met Toronto afgesproken, dat op 23 juli tijdens het trainingskamp van Tottenham zal plaatshebben.

Defoe kwam in 2004 over van West Ham United. Vier jaar later werd hij voor een jaar ondergebracht bij Portsmouth. Sinds zijn terugkeer in 2009 speelde de spits 135 competitieduels en maakte daarin 47 goals. Defoe is als 55-voudig international van Engeland goed voor negentien interlanddoelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.