Spurs ziet tegen Chelsea weer prijs verdampen in duel vol VAR-frustraties

Reacties

Chelsea heeft zich ten koste van Tottenham Hotspur geplaatst voor de finale van het toernooi om de League Cup. In een duel vol VAR-controverse bleek dat een comeback voor Spurs, dat het heenduel met 2-0 verloren had, er geen moment in zat. Daardoor verdampte nóg maar eens een prijs.

Spurs ziet tegen Chelsea weer prijs verdampen in duel vol VAR-frustraties
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Chelsea
Chelsea

In de eerste krachtmeting had Chelsea al een enorme stap richting de eindstrijd gezet. In de achttiende minuut kwam die finale nóg dichterbij. Hoewel Spurs nog goed begonnen was, werd Chelsea daarna sterker en sterker. Timo Werner en Romelu Lukaku misten nog, maar Antonio Rüdiger deed dat niet. Hij kopte Chelsea op 0-1. Doelman Pierluigi Gollini zag er bij die treffer niet goed uit, terwijl hij even daarvoor Lukaku nog knap van scoren had gehouden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spurs probeerde het na die vroege dreun nog wel, maar kon het geen moment écht spannend maken. Zo kwam Harry Kane enkele centimeters tekort om een kopbal van voormalig Ajacied Davinson Sánchez te promoveren tot een treffer.

Kort voor rust dacht Spurs een strafschop te krijgen, toen Rüdiger Pierre-Emile Højbjerg onderuitgleed. Arbiter Andre Marriner wees ook naar de stip, maar moest op aanwijzing van de VAR en tot boosheid van Spurs-manager Antonio Conte overgaan tot een vrije trap.

Na rust was de VAR nog tweemaal onderwerp van gesprek. Bij een vermeende overtreding van Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga op Lucas Moura gaf Marriner opnieuw een strafschop, maar ook dat besluit moest hij terugdraaien. En even later was het verhaal hetzelfde. Op aangeven van Moura schoot Harry Kane de bal in het lege doel, maar hij had dat gedaan vanuit buitenspelpositie. Opnieuw moest de VAR dus ingrijpen.

Terwijl de tijd wegtikte, probeerde Spurs het wel. Een comeback kwam er niet meer voor de mannen van Conte, die zijn oude werkgever zich zag plaatsen voor de finale. Bij Spurs ontbrak de door Ajax gewilde Steven Bergwijn in de selectie, hij is op de terugweg van een blessure. Bij Chelsea mocht Hakim Ziyech als invaller nog een klein half uur meedoen. In de finale zal Chelsea Liverpool of Arsenal treffen.

Prijzenkast
Voor Spurs kan dus een streep door de League Cup, een van de kortste wegen naar een zo felbegeerde prijs. De gewonnen finales van dit toernooi in 2008 en 1999 leverden immers de laatste trofeeën die de club kon bijzetten in de prijzenkast. Dit seizoen lijkt de landstitel er niet meer in te zitten, waardoor alleen de FA Cup een einde zou kunnen maken aan die al zo lange prijzendroogte. Het Chelsea van Thomas Tuchel heeft die problemen geenszins. Onder de (korte leiding) van de Duitser werden al de Champions League en de Europese Super Cup gewonnen. De League Cup kan de derde beker worden die hij in dienst van de Londenaren omhoog kan houden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.