'Spurs wil flink de geldbuidel trekken voor aanvaller'

Reacties

Tottenham Hotspur heeft verregaande belangstelling voor Luis Díaz. De vleugelaanvaller van FC Porto heeft een flink prijskaartje om zijn nek hangen. De vraag is wat zijn eventuele komst zegt over de positie van Steven Bergwijn.

'Spurs wil flink de geldbuidel trekken voor aanvaller'
© Pro Shots

Zowel Record als Sky Sports meldt dat Spurs bereid is ver te gaan voor de 31-voudig Colombiaans international. Er zou al een bod van 45 miljoen euro bij de Portugese grootmacht neergelegd zijn. Daarbovenop zouden dan nog eens tien miljoen aan variabelen komen.

Hoewel Porto aanstuurt op een bedrag van zestig miljoen, is de verwachting dat de onderhandelingen wat dat betreft geen obstakel hoeven te vormen.

Díaz is een vleugelaanvaller, die zowel op links als rechts uit de voeten kan. In 2019 werd hij door Porto weggeplukt uit zijn vaderland. Dit seizoen is hij een van de smaakmakers, met liefst zestien goals en zes assists in 28 officiële duels. Bij Porto loopt zijn huidige contract, waar een gelimiteerde afkoopsom van tachtig miljoen in zou staan, nog tot medio 2024.

De vraag is wat er in Londen wordt besloten over Steven Bergwijn als de Colombiaan daadwerkelijk naar Spurs komt. Ajax hoopt de Oranje-international nog steeds binnen te halen, maar het is duidelijk dat dat een proces van de lange adem is. Spurs-manager Antonio Conte liet onlangs nog herhaaldelijk optekenen Bergwijn nodig te hebben. De Italiaanse trainer drong de voorbije weken bovendien aan op in zijn ogen broodnodige versterkingen. Ook spierbundel Adama Traoré van Wolverhampton Wanderers wordt wat dat betreft al langer genoemd. 

'De Bergwijn-deal is er één voor de lange adem'

Spelersprofiel

L. Díaz


Geboortedatum:
13 januari 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Barrancas
Nationaliteit
Colombia
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
65 kg
Huidige club:
Liverpool
Nationaal team:
Colombia
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.