Spurs-ster Son nog één duel verwijderd van ontlopen dienstplicht

Reacties

Heung-Min Son is nog een wedstrijd verwijderd van zijn grote doel: het winnen van de Aziatische spelen en daarmee het ontlopen van de dienstplicht in Zuid-Korea. Woensdagmiddag wonnen de aanvaller van Tottenham Hotspur en zijn ploeggenoten in de halve finale van Vietnam (3-1).

Spurs-ster Son nog één duel verwijderd van ontlopen dienstplicht

Son begon net als in de laatste groepswedstrijd tegen Kirgizië (1-0, enige goal van Son), de achtste finale tegen Iran (2-0) en de kwartfinale tegen Oezbekistan (4-3 na verlenging) in de basis. De aanvoerder van het olympisch team van Zuid-Korea kwam nu niet tot scoren. WK-ganger Seung-wo Lee (twee goals) en toernooi-topscorer Ui-jo Hwang (nu negen treffers) verzorgden de productie.

En dus staat Son, die door zijn deelname aan het toernooi in Indonesië de laatste twee Premier League-duels moest missen, met zijn land in de finale, waarin zaterdag Japan of de Verenigde Arabische Emiraten wacht. Wint Zuid-Korea de eindstrijd, dan kunnen alle spelers net als na het WK-succes van 2002 in eigen land (vierde) onder Guus Hiddink, rekenen op vrijstelling van militaire dienst.

Dat er voor Son daarom veel op het spel staat tijdens Jakarta-Palembang 2018 is te zien aan de 72-voudig international van Zuid-Korea en voormalig speler van Bayer Leverkusen en Hamburger SV. Zo durfde hij in de vorige ronde niet te kijken toen ploeggenoot Hee-chan Hwang in het slot van de verlenging tegen Oezbekistan (4-3) aanlegde voor de beslissende strafschop.

Het winnen van een gouden medaille op de Asian Games is voor de Zuid-Koreaanse topvoetballer – officieel – de enige manier om niet 21 maanden in dienst te hoeven. Gezien zijn leeftijd kan hij binnen nu en anderhalf jaar een oproep verwachten. Daar niet aan voldoen, wordt niet gewaardeerd. Zo werd Chu-young Park in 2012 als speler van Arsenal overladen met kritiek toen hij zijn dienstplicht wilde ontlopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.