Spurs slaagt in 'mission impossible': 'Na PSV-uit geloofde niemand in ons'

Reacties

Tottenham Hotspur haalde uit de eerste drie groepswedstrijden in de Champions League slechts één punt. Toch slaagde de ploeg van Mauricio Pochettino erin om de knock-outfase te bereiken.

Spurs slaagt in 'mission impossible': 'Na PSV-uit geloofde niemand in ons'

Tottenham kende een slechte start van het Champions League-avontuur en verloor van Internazionale en Barcelona, waarna het genoegen moest nemen met een puntje bij PSV (2-2). De Engelsen werden door velen al afgeschreven, maar bleven vechten voor hun kansen. Er werd thuis gewonnen van PSV en Inter en dinsdagavond was een gelijkspel bij Barcelona (1-1) voldoende om te overwinteren in het miljardenbal.

'Ik ben ongelooflijk gelukkig en trots', zei coach Pochettino na afloop van de wedstrijd in Camp Nou. 'Ik weet nog dat niemand meer in ons geloofde na het gelijkspel bij PSV. Ze spraken over een mission impossible, maar nu zitten we toch in de knock-outfase. Dit is een geweldige prestatie voor deze club. Het motiveert ons enorm dat we ook na de jaarwisseling nog in dit toernooi mogen uitkomen.'

Als Inter had gewonnen van PSV, was het gelijkspel van Tottenham in Camp Nou overigens helemaal niet voldoende geweest voor een plek in de volgende ronde. In dat geval was niet Tottenham, maar Inter als tweede geëindigd in Groep B. Het al uitgeschakelde PSV hield Inter in Milaan echter op een 1-1 gelijkspel en zodoende mocht Tottenham Mark van Bommel en zijn mannen dankbaar zijn.

'We hebben hulp gekregen van PSV, dat klopt', zei spits Harry Kane na afloop. 'Het was moeilijk voor ons dat we al vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt kregen. Maar we bleven ons eigen spel spelen en hebben een goede prestatie geleverd. We hebben weliswaar niet gewonnen, maar we zijn wel naar de volgende ronde. Dat is natuurlijk het belangrijkste.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
14-5
+9
14
2
Tottenham Hotspur
6
2
2
2
9-10
-1
8
3
Internazionale
6
2
2
2
6-7
-1
8
4
PSV
6
0
2
4
6-13
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.