Spurs krijgt geweldige Cillessen klein en overleeft Camp Nou

Reacties

Tottenham Hotspur meldt zich in het spoor van Barcelona bij de laatste zestien clubs in de Champions League. Lange tijd stevenden de Britten af op een 1-0 nederlaag in Camp Nou, mede door een geweldig keepende Jasper Cillessen. Vlak voor tijd bracht Lucas Moura echter redding met een belangrijk doelpunt.

Spurs krijgt geweldige Cillessen klein en overleeft Camp Nou
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Barcelona wist zich al verzekerd van de knock-outfase en de eerste plek in de groep. Dat was terug te zien aan de keuzes die Ernesto Valverde maakte: Luis Suárez ontbrak en Lionel Messi, Gerard Piqué en Marc-André ter Stegen startten allen op de bank. De afwezigheid van die laatste bood ruimte voor Cillessen onder de lat. Voor de tegenstander uit Londen stond er juist bijzonder veel op het spel in Camp Nou en dus liet Mauricio Pochettino zijn team op volle oorlogssterke aantreden.

Toch was het Barcelona dat voor eigen publiek de leiding nam. Na zeven minuten verprutste Tottenham een vrije trap, onderschepte Barcelona en ging Dembélé met de bal aan de voet op avontuur. De snelle aanvaller stuurde zowel Kyle Walker-Peters als Harry Winks het bos in en rondde daarna oog in oog met Hugo Lloris koel af: 1-0. De toch al zware opdracht voor Tottenham werd daarmee nog verder bemoeilijkt.

De enige serieuze mogelijkheid voor de Engelsen voor rust was voor Heung-Min Son. De spits schudde Thomas Vermaelen van zich af, maar kreeg daarna Cillessen niet klein. De Nederlander verkleinde zijn doel uitstekend en redde met de knieën op de inzet van Son. Aan de overzijde soleerde Philippe Coutinho zich een weg naar het doel, maar zijn inzet eindigde tegen de paal.

Zoals Cillessen in de eerste helft uitstekend optrad bij een serieuze mogelijkheid voor Son, zo was hij ook na rust alert. Bij een fraai schot van oud-teamgenoot Christian Eriksen onderscheidde de doelman zich met een goede redding. Tottenham gaf niet op en bleef de weg naar voren zoeken, maar schoten van Eriksen en Dele Alli werden geblokt en Harry Kane schoot ruimschoot over.

Valverde zag het vanaf de zijkant aan. De trainer van Barcelona bracht aan het begin van de tweede helft Sergio Busquets binnen de lijnen te brengen. De strateeg op het middenveld schreef zo zijn honderdste wedstrijd voor Barcelona in de Champions League bij, als zesde speler na Xavi (151), Andrés Iniesta (130), Messi (128), Carles Puyol (115) en Víctor Valdés (106). Messi kwam er niet veel later bij voor het laatste half uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alle ogen waren echter gericht op Tottenham. De Engelsen deden al het mogelijke om door de Barcelona-defensie te breken en Cillessen te verschalken. Eriksen was een tweede keer gevaarlijk, maar weer bleek Cillessen een te grote sta-in-de-weg voor de Deen. Ook redde de doelman op een kopbal van Lucas van dichtbij. Pas vijf minuten voor tijd maakten The Spurs de belangrijke 1-1: Lucas tikte van dichtbij raak na een pass van Kane. Daarmee plaveide de Braziliaan alsnog de weg naar de knock-outfase. In punten eindigt Tottenham gelijk met Internazionale, maar het onderling resultaat van de Engelsen is beter.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
14-5
+9
14
2
Tottenham Hotspur
6
2
2
2
9-10
-1
8
3
Internazionale
6
2
2
2
6-7
-1
8
4
PSV
6
0
2
4
6-13
-7
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.