Na Leicester City en Arsenal overwintert ook Tottenham Hotspur in de Europa League. AC Milan en Lille stapten ook over de drempel naar de knock-outfase.

AEK Athens
AEK Athens
2 - 4
Sporting Braga

Met het doelpuntrijke gelijkspel (3-3) tegen Braga had Leicester City zich vorige week al verzekerd van een ticket voor de knock-outfase van de Europa League. Manager Brendan Rodgers koos er in Oekraïne voor zijn vaste waardes aan de kant te houden. Zorya Luhansk greep die kans aan om de tweede zege te boeken. Allahyar Sayyadmanesh was de matchwinner voor de Oekraïners, die ondanks het succes niet verder komen dan de groepsfase. Want in het kielzog van Leicester City plaatste Braga zich voor de volgende ronde. De Portugezen maakten in Griekenland het karwei af tegen AEK Athene (2-4).

Celtic

AC Milan en Lille kunnen zich opmaken voor een vervolg in de Europa League. De Italianen dankten het aan de zege op Celtic, dat ondanks een ruime voorsprong Milaan met lege handen verliet. Na minder dan een kwartier hadden de Schotse gasten een marge van twee goals te pakken. De goals van Tom Rogic en Ryan Christie leverden niets op. Hakan Calhanoglu en Samu Castillejo poetsten nog voor rust de achterstand weg, voordat Jens Petter Hauge de Rossoneri vroeg in de helft op koers zette voor de zege. De Noorse aanvaller stond met zijn assist ook aan de basis van de genadeklap, die door Brahim Diaz in de slotfase werd uitgedeeld (4-2).

Ook Lille moest van een achterstand terugkomen om het noodzakelijke resultaat te boeken. Met een man minder – Ondrej Celustka kreeg na ruim een uur zijn tweede gele kaart – nam Sparta Praag onverwachts een voorsprong. Door twee doelpunten van Burak Yilmaz stelde de Franse ploeg van Sven Botman na de Tsjechische treffer van Ladislav Krejci in de slotfase orde op zaken.

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur heeft aan de twijfels over een Europese overwintering een einde gemaakt, al ging het de ploeg van José Mourinho niet makkelijk af. LASK Linz nam brutaal de leiding via Peter Michorl, maar moest in de achtervolging. Gareth Bale tekende op slag van rust uit een strafschop voor de gelijkmaker. In de 56ste minuut profiteerde uiteindelijk Heung-Min Son dankbaar van Oostenrijks geschutter op het middenveld.

Johannes Eggestein bood met de 2-2 nieuwe hoop voor LASK, dat in de 87ste minuut dan toch zijn meerdere dreigde te moeten erkennen in Tottenham. Na een overtreding op de ingevallen Steven Bergwijn benutte Dele Alli een strafschop. Maar opnieuw had LASK een antwoord. De 3-3 van Mamoudou Karamoko was voor de Oostenrijkers niet genoeg om nog kans te houden op een vervolg in de Europa League.

Antwerp FC gaat net als Tottenham naar de knock-outfase. De Belgen danken de Europese overwintering aan de overwinning op Ludogorets, dat in België met 3-1 ten onder ging door Antwerpse goals van Martin Hongla, Richie De Laet en Manuel Benson.