Spurs boekt uitzege, Watford blijft laatste

In het Premiership pakte Tottenham Hotspur drie punten op bezoek bij Everton. Hekkensluiter Watford verzuimde te winnen van Wigan Athletic, dat zeventig minuten in ondertal speelde.

Everton-Tottenham Hotspur 1-2Martin Jol won met zijn Tottenham Hotspur voor het eerst sinds 17 december 2006 weer eens een uitwedstrijd. Op bezoek bij Everton bezorgde Jermaine Jenas de gasten vlak voor tijd de winst door van afstand raak te schieten. Spurs was al na tien minuten op voorsprong gekomen via Dimitar Berbatov, die beheerst afrondde na een voorzet van Aaron Lennon.

De winnende goal van Jenas zorgde ervoor dat Jol na afloop weinig woorden vuil hoefde te maken aan de discutabele gelijkmaker van Everton. Mikel Arteta schoot raak uit een vrije trap, die in eerste instantie aan Spurs was toegekend.

Watford-Wigan Athletic 1-1Watford liet een uitgelezen mogelijkheid liggen om de laatste plaats in het Premiership over te doen aan Charlton Athletic en West Ham United. Tegen tien man van Wigan Athletic wisten The Hornets echter niet te winnen.

Wigan, met Denny Landzaat negentig minuten van de partij, kwam na twintig minuten met een man minder te staan. Fitz Hall werd bestraft voor een tackle met twee benen. Tot overmaat van ramp kwamen de gasten vier minuten later ook op achterstand door een intikker van Darius Henderson. Watford slaagde er niet in de winst over de streep te trekken. Caleb Folan maakte nog voor de rust gelijk.