Sprookje van Fortuna-surprise Lake wordt almaar mooier

Reacties

Toshio Lake mag zich bijna twee weken na zijn Eredivisie-debuut nu ook officieel profspeler noemen. De twintigjarige aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij Fortuna Sittard.

Sprookje van Fortuna-surprise Lake wordt almaar mooier
© Pro Shots

De hoofdrol van Lake bij de 2-1 zege van de Limburgers op FC Twente was een van de meest verrassende wendingen in het nog prille Eredivisie-seizoen. De jongeling viel een halfuur voor het einde bij een 0-1 stand in, gaf na een minuut al een assist en maakte twintig minuten later het winnende doelpunt. Zo trad een grote onbekende in de schijnwerpers.

Lake kreeg door coronagevallen in de Fortuna-selectie per toeval een kans. Een week of drie voor de Eredivisie-start werd hij bij de A-selectie gehaald, zodat weer met voldoende spelers getraind kon worden. Met zijn explosiviteit en goede techniek viel het gretige talent op, waarna hij dus de kans kreeg en die greep. Dat deed hij nog als amateur.

Fortuna heeft donderdag bevestigd dat de Rotterdammer enkele maanden nadat hij de overstap heeft gemaakt vanuit de Feyenoord-opleiding beloond is met een profcontract.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.