Sprintkanon Henrique haalt Bale in en mag dromen van interlanddebuut

Reacties

Bruno Henrique heeft een nieuw record gevestigd. De 28-jarige Braziliaan van Flamengo zette in de kwartfinale van het toernooi om de Copa Libertadores bij een sprint een snelheid van 38 kilometer per uur neer. Daarmee brak hij het record van Gareth Bale als snelste speler ter wereld.

Sprintkanon Henrique haalt Bale in en mag dromen van interlanddebuut

In de heenwedstrijd tegen Internacional was Bruno Henrique ook beslissend met twee doelpunten (2-0). De sprint trok hij al in de eerste helft en leverde door een tackle van een verdediger geen kans op, maar voor de aanvaller wel een record. Gareth Bale rende ooit 36,9 kilometer per uur en Kylian Mbappé heeft een topsnelheid van 36 kilometer per uur. Daarachter volgen spelers als Iñaki Williams, Pierre-Emerick Aubameyang en Leroy Sané.

Het is sowieso al een fijne maand voor Bruno Henrique, want hij mag op zijn 28ste dromen van een debuut als international. Bondscoach Tite riep hem ruim een week geleden op voor de oefeninterlands van Brazilië tegen Colombia en Peru. Dit jaar scoorde Bruno Henrique tien keer in 23 optredens voor Flamengo en gaf hij vier assists.

'Bruno excelleert bij Flamengo met zijn goals en assists. Hij heeft kwaliteiten die wij kunnen gebruiken', verklaarde Tite zijn keuze. Bruno Henrique vormt samen met Roberto Firmino, Richarlison, Neymar, Vinícius Júnior en Ajacied David Neres de aanval van Brazilië.

Bruno Henrique snakte ook wel naar sportief succes. In 2018 kwam hij als speler van Santos nog tot slechts één goal en drie assists in dertig duels. Daarvoor flopte hij in Europa bij VfL Wolfsburg, dat in januari 2016 vierenhalf miljoen euro betaalde aan Goiás om hem over te nemen. Een jaar, zeventien wedstrijden en nul goals later keerde Bruno Henrique gedesillusioneerd terug naar zijn vaderland, waar hij in zijn eerste seizoen bij Santos nog wel overtuigde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Flamengo
Meer over Flamengo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.