Spraakmakende persconferentie: trainer Sociedad in rijtje met Van Gaal en Mourinho

Reacties

José Mourinho ('I am a Special One'), Louis van Gaal ('Ben ik nou zo slim of jij zo dom') en Giovanni Trapattoni ('Ich habe fertig') zorgden ooit voor iconische persconferenties. Zaterdag schreef ook Real Sociedad-trainer Imanol Alguacil historie in dit opzicht.

Spraakmakende persconferentie: trainer Sociedad in rijtje met Van Gaal en Mourinho
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Na het winnen van de bekerfinale tegen Athletic de Bilbao begon Alguacil zaterdagavond niet over halfruimtes of kantelende backs. In plaats daarvan trok hij een tenue van Real Sociedad aan en begon hij vol passie te schreeuwen. 'Dit is voor jullie allemaal, voor iedereen die deze club voelt. Kom op La Real, kom op.' Daarna toverde Alguacil een sjaaltje tevoorschijn, waarna hij applaudisseerde.

Alguacil is al zijn hele leven een groot fan van Real Sociedad. De 49-jarige Bask doorliep als speler de jeugdopleiding van de meervoudig kampioen van Spanje, was er actief als prof en heeft inmiddels al meerdere trainersfuncties vervuld bij zijn grote liefde. Sinds 2018 heeft Alguacil het voor het zeggen bij de hoofdmacht.

Met de overwinning in de uitgestelde bekerfinale van 2019/20 maakte Real Sociedad een einde aan een prijzendroogte van ruim dertig jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Spaanse covers pakten zondag groots uit met de triomf van Real Sociedad:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.