Spaanse regering verbiedt supporters bij bekerfinales

Reacties

De Spaanse regering werkt niet mee aan het plan van de Spaanse voetbalbond om publiek toe te laten bij de aankomende bekerfinales. De wedstrijden moeten gewoon in lege stadions afgewerkt worden.

Spaanse regering verbiedt supporters bij bekerfinales
© Pro Shots

In april wordt zowel de Copa del Rey-finale van vorig seizoen als die van dit seizoen afgewerkt. Athletic de Bilbao speelt beide wedstrijden (eerst op 3 april tegen Real Sociedad, vervolgens op 17 april tegen Barcelona) en zou de Spaanse beker in twee weken tijd dus twee keer kunnen winnen. De Basken hoopten, net als de twee andere finalisten, gesteund te kunnen worden door fans.

De Spaanse voetbalbond wilde het Estadio de la Cartuja in Sevilla bij beide finales voor twintig tot 25 procent vullen met supporters. Dat gaat echter niet door: de Spaanse Minister van Gezondheid Carolina Darias heeft het verzoek afgewezen. Net zoals alle wedstrijden in dit seizoen moeten ook de Spaanse bekerfinales in lege stadions gespeeld worden.

Vooral in Baskenland is hier met grote teleurstelling op gereageerd. De bekerfinale van vorig seizoen werd juist met een jaar uitgesteld zodat Sociedad en Athletic voor de derby fans mee konden nemen. Daar gaat echter een streep doorheen.

Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 4
Barcelona
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.