Sporting ziet Ronaldo als clublegende: 'Maar geen interesse'

Reacties

Sporting Portugal heeft de afgelopen jaren nooit interesse gehad om Cristiano Ronaldo terug te halen naar zijn thuisland. Dit vertelde directeur Frederico Varandas in een interview.

Sporting ziet Ronaldo als clublegende: 'Maar geen interesse'
© Pro Shots

De beleidsbepaler van de club verscheen op de Portugese televisiezender RTP3 en werd uiteraard gevraagd naar Ronaldo, die zichzelf onmogelijk heeft gemaakt bij Manchester United. Het doet wat betreft Varandas niets af aan zijn status. 'Hij laat iets van historische waarde achter in de sportwereld, of je dat nou leuk vindt of niet. Ik zie hem als een van de beste voetballers aller tijden en een symbool van onze jeugdopleiding.'

Ronaldo zou aan het begin van dit seizoen een andere club hebben gezocht, maar Sporting hapte niet toe. Portugese media schreven dat toe aan trainer Rúben Amorim, die Ronaldo niet bij de selectie wilde. Daar is volgens directeur Varandas geen sprake van, simpelweg omdat Sporting nooit interesse heeft gehad. 'Het is nooit een zaak geweest voor ons, tot vandaag de dag is er nooit over gesproken. Het is ontstaan in de media, omdat het goed verkoopt. Maar er is nooit iets geweest.'

Australië
In 2003 maakte Ronaldo de overstap van Sporting naar Manchester United, waarna hij via Real Madrid en Juventus terugkeerde op Old Trafford. Deze winter lijkt hij echter te vertrekken uit Engeland, Sporting werd vanwege sentimentele waarde genoemd als mogelijke bestemming. Dat lijkt dus niet te gaan gebeuren, in Australië zien ze Ronaldo wel graag komen.

Competitiebaas Danny Townsend haakte in op de huidige situatie van Ronaldo, die zich niet geliefd voelt bij Man Utd. 'Wij kunnen hem liefde en respect geven in Australië. We kunnen misschien financieel gezien niet wedijveren met andere aanbiedingen, maar we kunnen Ronaldo wel andere dingen bieden', bleef Townsend vaag over zijn aanbod.

Eerder werd Ronaldo ook al gelinkt aan een vertrek naar Amerika, waar Inter Miami serieuze interesse heeft. David Beckham is daar clubeigenaar, de Engelsman speelde net als Ronaldo bij Man Utd en Real Madrid. Beckham vertrok echter naar Spanje in het jaar dat Ronaldo overkwam vanuit Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.