Sporting Braga houdt zicht op titel na knotsgek duel

Sporting Braga mag nog hopen op de Portugese titel. De ploeg won in een tumultueus duel met 3-2 van Vitória Guimarães en verkleint zo de achterstand op koploper Benfica tot drie punten.

De chaotische wedstrijd werd ontsiert door de vele kaarten. De bezoekers eindigden het duel zelfs met slechts zeven spelers. In het laatste kwartier kregen Valdomiro, João Alves en Desmaretz een directe rode kaart voorgehouden, terwijl Andrezinho met twee gele kaarten eveneens kon inrukken.

Bij Braga maakte Alberto Rodríguez de negentig minuten niet vol. Toch trok de thuisploeg aan het langste eind. Saillant detail was dat alle treffers van Sporting Braga vanaf de strafschopstip afkomstig waren. Kort voor rust zorgde Alan vanaf de stip voor de gelijkmaker.

In de tweede helft kon het alle kanten op. Meyong schoot zijn ploeg in blessuretijd uit een penalty naar een 2-1 voorsprong. Luttele tellen later lag de bal aan de andere kant op de stip. Andrezinho schoot de gelijkmaker binnen.

Waar niemand meer op gerekend had, gebeurde toch: Meyong mocht nog eens aanleggen vanaf elf meter, zodat de winst uiteindelijk toch voor de thuisploeg was.

Braga staat nu tweede, op drie punten van koploper Benfica, dat maandag op bezoek gaat bij Naval.