Sportief gebaar: Rangers laat tegenstander scoren na misverstand

Een bijzonder moment tijdens het bekerduel van Rangers FC met Partick Thistle. Malik Tilmann maakte een controversieel doelpunt, waarna Rangers de bezoekers een vrije doortocht gaf voor de gelijkmaker. De Schotse topclub plaatste zich uiteindelijk alsnog voor de kwartfinale (3-2).

© Screenshot Viaplay

Partick Thistle wilde de bal teruggeven aan Rangers, maar die boodschap was niet aangekomen bij Tilmann. De huurling van Bayern München ging doodleuk door en tekende twintig minuten voor tijd voor de 2-1. Michael Beale, de opvolger van Giovanni van Bronckhorst, instrueerde zijn spelers vervolgens om Partick Thistle te laten scoren. Dat deed Scott Tiffoney (2-2).

Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd deed een eigen doelpunt Partick Thistle alsnog de das om. Connor McAvoy werkte een kopbal van James Sands achter zijn eigen doelman (3-2). Door dat doelpunt plaatste Rangers zich voor de kwartfinale van het toernooi om de Scottish Cup. Maandag wordt geloot wie de tegenstander wordt.