Splijtende pass 'crack' De Ketelaere zorgt voor opwinding bij Milan-ploeggenoot

Doelpunten bleven woensdag uit tijdens de mini-Derby der Lage Landen, maar er was genoeg om van te smullen tijdens het doelpuntloze gelijkspel tussen Jong België en Jong Oranje (0-0). Dat zag ook Rafael Leão.

België O21
België O21
0 - 0
Nederland O21

Beide landen kwamen tijdens het openingsduel van het EK niet tot scoren. Dat was met name te danken aan Bart Verbruggen, die een geweldige wedstrijd keepte. De Nederlander in Belgische dienst verijdelde een opgelegde mogelijkheid voor Loïs Openda. De assist zou op naam zijn gekomen van Charles De Ketelaere. Met buitenkant links zette de Belgische aanvaller Openda vrij voor Verbruggen.

Die beelden waren ook Leão onder ogen gekomen. De sterspeler van AC Milan sprak op Twitter zijn bewondering uit voor de steekpass van De Ketelaere. 'Crack', schreef Leão bij de beelden van zijn ploeggenoot. Dat staat synoniem voor een speler met geweldige kwaliteiten en een grote impact.

Rare uitslag
De Ketelaere blikte bij VTM terug op de wedstrijd tegen Jong Oranje. Een wedstrijd met een opvallende eindstand, oordeelde de aanvaller. 'De eerste helft verdienden zij de voorsprong, in de tweede helft namen wij het over. Maar we misten twee open kansen. We konden winnen vandaag, dan is deze 0-0 toch wel een rare uitslag.'

Fier
Dat het doelpuntloos gelijk eindigde in Georgië, was volgens Jacky Mathijssen te wijten aan de doelman onder de Nederlandse lat. 'Ik denk dat Bart Verbruggen fier mag zijn op de wedstrijd die hij heeft gespeeld', zei de Belgische keuzeheer. 'De Nederlandse bondscoach en ik zeiden het nog bij de handshake na de wedstrijd: het had vanavond ook zomaar 3-3 kunnen zijn.'