Spitsenzoektocht Barça in volle gang: 'Lukaku is serieuze optie'

Reacties

Barcelona heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden om Romelu Lukaku over te nemen van Chelsea, zo meldt Marca. De 28-jarige Belg wordt in Camp Nou gezien als Plan C.

Spitsenzoektocht Barça in volle gang: 'Lukaku is serieuze optie'
© Pro Shots

Het is geen geheim dat Lukaku niet gelukkig is bij Chelsea. De spits kan als recordaankoop de verwachtingen niet waarmaken dit seizoen. Hij scoorde in het huidige Premier League-jaar nog maar vijf keer en is in de laatste twee maanden vaker reserve dan basisspeler. Barcelona hoopt in de komende zomer te profiteren van de frictie.

De Catalanen hebben naar de mogelijkheden gekeken om Erling Haaland of Robert Lewandowski aan te trekken, melden diverse bronnen in Spanje. De strijd om Haaland lijkt nu echter te gaan tussen Manchester City en Real Madrid, clubs die meer te besteden hebben en wel aan de vraagprijs van Borussia Dortmund en het eisenpakket van de 21-jarige Noor kunnen voldoen.

Bayern wil Lewandowski aan zijn contract houden. De 33-jarige Pool wil zijn in 2023 aflopende verbintenis nog niet verlengen, maar door komende zomer niet mee te werken aan een transfer wint de Duitse kampioen in ieder geval tijd voor de zoektocht naar een opvolger van de goalgetter.

De beleidsbepalers van Barcelona zouden al over Lukaku gesproken hebben met Federico Pastorello, de belangenbehartiger van de spits. Door de onrust bij Chelsea en de onduidelijkheid over wie de nieuwe eigenaren worden, moet Barça echter geduld hebben voor de onderhandelingen. De hoop bij de huidige nummer drie van La Liga is dat met een nieuwe spits de kloof met aanstaand kampioen Real Madrid kan worden gedicht. In januari werd de voorhoede al versterkt met Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré. De komst van een nieuwe aanvaller zal waarschijnlijk slecht nieuws betekenen voor Memphis Depay. De van Sevilla gehuurde Luuk de Jong zal normaal gesproken na dit seizoen vertrekken bij Barça.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.