Spierblessure zet streep door Old Trafford-rentree voor Zlatan

Reacties

AC Milan en Manchester United werden aan elkaar gekoppeld in de achtste finale van de Europa League en dus lonkte een terugkeer van Zlatan Ibrahimovic op Old Trafford. Zover zal het echter niet komen. Ibrahimovic kampt met een dijbeenblessure en zal de heenwedstrijd tegen Manchester United missen.

Spierblessure zet streep door Old Trafford-rentree voor Zlatan
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
AC Milan
AC Milan

AC Milan won zondagavond op bezoek bij AS Roma, maar de Rossoneri kwamen bepaald niet zonder kleerscheuren uit de strijd. Al bij rust moest Hakan Calhanoglu afhaken en later in de tweede helft haakten ook Ibrahimovic en Ante Rebic geblesseerd af. Verschillende Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, stellen dat Ibrahimovic in elk geval tien dagen is uitgeschakeld met een spierblessure in zijn linkerdijbeen. Over tien dagen wordt de blessure opnieuw beoordeeld en zal de definitieve hersteltijd bekend worden gemaakt.

Een fikse tegenvaller voor Ibrahimovic en AC Milan. De Zweed zou in de Serie A sowieso de wedstrijden tegen Udinese (thuis), Hellas Verona (uit) en Napoli (thuis) moeten missen, maar bovenal ook de Europa League-clash met Manchester United op donderdag 11 maart. Coach Stefano Pioli moet hopen dat de spits weer op tijd fit is voor de return tegen Manchester United op donderdag 18 maart. De 39-jarige Zweed speelde tussen 2016 en 2017 53 wedstrijden voor Manchester United waarin hij 29 keer trefzeker was. Vervolgens verkaste hij naar Los Angeles Galaxy.

Het is al voor de vierde keer dit seizoen dat Ibrahimovic enkele wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan bij AC Milan. Eerder kampte de routinier met een coronabesmetting, een hamstringblessure en een kuitblessure. Calhanoglu moet in elk geval het duel met Udinese missen, maar voor aanvang van de wedstrijd tegen Hellas Verona wordt zijn dijbeenblessure opnieuw beoordeeld. Rebic daarentegen is niet lang uit de roulatie. Hij kan de komende wedstrijd tegen Udinese gewoon weer meedoen.

Wo 3 mrt. 2021

Zo 7 mrt. 2021

Zo 14 mrt. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.