Spierballentaal over PSV-target Gnonto: 'We praten alleen met topclubs'

Reacties

De marktwaarde van Wilfried Gnonto is in een korte periode flink gestegen. FC Zürich verkoopt de kersverse Italiaanse international, die ook wordt gevolgd door PSV, alleen aan een absolute topclub.

Spierballentaal over PSV-target Gnonto: 'We praten alleen met topclubs'
© Pro Shots

Dinsdag werd duidelijk dat de concurrentie groot is. Volgens Corriere dello Sport zijn clubs als Fiorentina, Sassuolo en Monza geïnteresseerd en is er ook belangstelling uit de Bundesliga. Zürich-voorzitter Ancillo Canepa is echter niet van plan om Gnonto aan de eerste de beste club te verkopen. 'Als zich een topclub meldt - ik benadruk: een topclub - zijn we misschien bereid om te praten. Als Real en Barcelona op de stoep staan, zullen we praten. Anders niet', lachte hij in gesprek met Blick.

Canepa had ook niet verwacht dat de ster van Gnonto zo snel zou rijzen. Een debuut voor Italië lag helemaal niet in de lijn der verwachting. 'Het was briljant, een fenomenaal debuut. Ik heb er met enorme trots naar gekeken. Het was niet de verwachting dat hij zou worden gebruikt, omdat er aanvankelijk wel vijftig spelers waren opgeroepen', zei de 69-jarige Zwitser, die al sinds 2006 de voorzitter is van Zürich. 'Elke keer als hij aan de bal kwam, gebeurde er wat in het publiek.'

Inter
Canepa benadrukte dat het ook een optie is om Gnonto te verkopen en meteen weer terug te huren. Wat de achttienjarige aanvaller zelf wil, lijdt volgens zijn vader geen twijfel. 'Hij is een fan van Inter en droomt ervan om terug te keren en voor de Nerazzurri te spelen. Hij heeft spijt dat hij is weggegaan', zei vader Boris Noel op de Italiaanse radio. Gnonto vertrok twee jaar geleden transfervrij bij Inter, waar hij de jeugdleiding doorliep. Bij Zürich loopt zijn contract in 2023 af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer W. Gnonto
Meer over W. Gnonto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.