Spelers HSV maken spandoek voor Doll

De spelers van Hamburger SV hebben nog eens duidelijk laten weten achter coach Thomas Doll te staan. Terwijl het bestuur vergaderde over de toekomst van de club, hingen zij een spandoek op met klare tekst.

Spelers HSV maken spandoek voor Doll

'Nu komt het goed. 120 procent. Met Doll en Didi terug naar boven', luidde de boodschap op het spandoek dat Thimothée Atouba, Raphaël Wicky, Nigel de Jong, Vincent Kompany en Alexander Laas namens de gehele selectie ophingen voor de AOL Arena, als steunbetuiging aan de geplaagde trainer Doll en technisch directeur Dietmar Beiersdorfer.

'We hopen dat het bestuur zich realiseert, dat wij spelers verantwoordelijk zijn', motiveerde Atouba de actie. 'We willen het seizoen met Didi en Doll beëindigen, omdat we weten dat we het met hun kunnen redden.'

De positie van zowel Doll als Beiersdorf staat ter discussie na de miserabele eerste seizoenhelft van HSV. Die Rothosen wonnen slechts één competitieduel en bezetten de zeventiende plaats in de Bundesliga. Ze werden roemloos uitgeschakeld in de Champions League en sneuvelden ook al in het toernooi om de DFB Pokal.

Maandag vergaderde het bestuur van HSV al zes uur en dinsdag ging de clubleiding daarmee verder. Beiersdorf en Doll hebben zich beiden maandag kunnen verdedigen. De technisch directeur verkondigde dat HSV degradatie nog kan ontlopen met het aantrekken van een doelman (de bij Schalke 04 uit de gratie geraakte Frank Rost), een verdediger en een aanvaller tijdens de winterstop. Doll kondigde aan de discipline strakker aan te halen.

Bekijk hier al onze video's