Spelers Hertha tonen zich solidair met Amerikaanse NFL-spelers

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Spelers Hertha tonen zich solidair met Amerikaanse NFL-spelers

Hertha BSC heeft zich solidair opgesteld richting de spelers uit de Amerikaanse NFL, die al weken protesteren tegen het politiegeweld onder president Donald Trump in de Verenigde Staten. Nadat American Football-speler Colin Kaepernick maanden geleden op zijn knie ging zitten tijdens het volkslied van de Verenigde Staten, volgden meer spelers die hetzelfde deden. De spelers van Hertha BSC besloten zaterdagmiddag voorafgaand aan het thuisduel met Schalke 04 (0-2) zich solidair met de Amerikaanse topsporters op te stellen. Zie hieronder het beeld.

Bastian Schweinsteiger bezocht deze week een duel van NHL-club Chicago Blackhawks en mocht als pauzeact zijn ijshockeytalenten demonsteren. De 33-jarige Duitser speelt sinds ruim een halfjaar voor Chicago Fire.

• De Milanese derby tussen Internazionale en AC Milan van zondagavond is nu al historisch. De recette zal uitkomen op bijna 4,6 miljoen euro, een Serie A-record, zo melden Italiaanse media. De derby is hot omdat zowel Internazionale als AC Milan dit seizoen de strijd met Juventus aan denkt te kunnen gaan. Voorlopig lukt dat Inter (negentien punten uit zeven duels) beter dan het gerenoveerde AC Milan (twaalf punten).

'Paulo Dybala wordt de beste voetballer onder de mensen, omdat Lionel Messi een alien is. Paulo is iemand die leert van zijn fouten en dat is heel belangrijk.'
• Vicevoorzitter Pavel Nedved van Juventus bewierookt het Argentijnse raspaardje. 'Hopelijk haalt niemand hem bij ons op, na de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain is alles mogelijk.' (La Repubblica)

• Een primeur voor Julian Nagelsmann. Als eerste trainer heeft hij zich aangesloten bij het door Juan Mata ingezette project Common Goal, waarbij personen uit de voetbalwereld één procent van hun salaris reserveren voor een goed doel. Nagelsmann kondigt dit aan in gesprek met de Süddeutsche Zeitung. 'Ik doe dit niet omdat ik een slecht geweten zou hebben vanwege het geld dat ik verdien', aldus de oefenmeester van 1899 Hoffenheim.

Kwasi Okyere Wriedt maakt voor het eerst zijn opwachting in de selectie van Bayern München, dat zaterdag op SC Freiburg stuit. Als ontgroening moest de 23-jarige aanvaller een liedje zingen. Jérôme Boateng was onder de indruk.

'Bondscoach, daar ben ik ook nog niet klaar voor. Ik vind: Oranje is het hoogste wat je als Nederlandse trainer kunt bereiken. Mijn rugzak moet dan echt nog voller.'
Peter Bosz geeft in gesprek met het AD aan dat de KNVB hem niet hoeft te benaderen.

'Na elk gesprek dat ik met hem voerde, was ik gedesillusioneerd. De coach kende me nota bene heel goed. Bij Sevilla werkten we twee jaar samen. Hij wilde me per se naar Paris Saint-Germain halen en vervolgens speelde ik niet.'
Grzegorz Krychowiak voelt zich in de steek gelaten door Unai Emery, de trainer van Paris Saint-Germain. Dit seizoen speelt de Pool op huurbasis voor West Bromwich Albion. (The Guardian)

Robert Lewandowski ligt er niet wakker van als hij nooit de Gouden Bal zou veroveren. 'Succes met Bayern München is belangrijker. De Gouden Bal is niet iets waarop ik mij focus', zegt de Pool in een interview met ESPN. Afgelopen jaar eindigde Lewandowski als zestiende en vergeleek hij de Gouden Bal-verkiezing met cabaret. 'Ik was geschokt, al was het eigenlijk grappig. Met Bayern haalden we de halve finale van de Champions League en ik maakte veel goals in zowel de Bundesliga als de Champions League.'

• Het leven van een fotograaf gaat niet over rozen:

• De beheerder van het Twitter-acount van Sunderland was even vergeten dat zijn club dit seizoen actief is in het Championship in plaats van de Premier League.

• Vandaag precies 25 jaar geleden speelde Marco van Basten op 27-jarige leeftijd zijn laatste interland, een 2-2 gelijkspel tegen Polen in de WK-kwalificatie. Door blessureleed zou de topspits blijven steken op 58 Oranje-duels, waarin hij 24 goals liet aantekenen. 

Marco van Basten hier in actie op het EK 1992.
Marco van Basten hier in actie op het EK 1992.

• Southampton-icoon Matthew Le Tissier viert zaterdag zijn 49ste verjaardag. De oud-aanvaller was goed voor juweeltjes van doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.