Speler van de Week: veelbesproken Harroui steelt de show op Het Kasteel

Reacties

Na het gelijkspel in De Kuip won Sparta Rotterdam vrijdagavond met liefst 4-1 van VVV-Venlo op Het Kasteel. Met een goal en twee assists was Abdou Harroui de grote man aan de kant van de Spangenaren. Hij is VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: veelbesproken Harroui steelt de show op Het Kasteel

Ibrahim Dervisoglu maakte deze week een miljoenentransfer naar Brentford, waar hij in de winterstop definitief naar toe vertrekt. Toen hij na de 0-1 van Peter van Ooijen de 1-1 namens de ploeg van coach Henk Fraser verzorgde, leek het de week van Dervisoglu te worden. Met een 7,5 was de prestatie van Dervisoglu ook uitstekend, maar er was één man die nog nét iets beter was: medespeler Abdou Harroui.

Harroui was niet alleen betrokken bij alle drie de laatste goals, die de eindstand op 4-1 zouden bepalen, maar de 21-jarige middenvelder was ook de speler met de meest besproken assist van het Eredivisie-weekend. Na een duw met twee handen in de rug van VVV-verdediger Roel Janssen gaf hij de bal op Ragnar Ache, die de 2-1 verzorgde. 'Ik was bang dat hij de goal zou affluiten dus ik juichte niet al te hard. Dat zei ik ook tegen de jongens, maar blijkbaar vond de VAR dat ik niet zoveel deed', stelde Harroui na afloop voor de camera van FOX Sports.

De jonge middenvelder maakte zo zijn overtreding uit de eerste helft meer dan goed. Nadat hij zelf een schouderduw bestraft zag worden, maakte Van Ooijen de 0-1. Het bleek door zijn eigen prestaties niet fataal te zijn. Na de 2-1 knikte hij een voorzet van Bryan Smeets tegen de touwen, waarna hij ook nog Lars Veldwijk in staat stelde de 4-1 te maken. 'Heel goed voor het vertrouwen', straalde VI's Speler van de Week na afloop.

Mede door Harroui mocht Sparta zich dit weekend voor één dag koploper van de Eredivisie noemen. Dat was voor het eerst sinds 2000. AZ nam zaterdagavond de koppositie weer over van de Rotterdammers.

Speler Club Cijfer
Abdou Harroui Sparta Rotterdam 8
Lisandro Martínez Ajax 7,5
Mohammed Osman Heracles Almelo 7,5
Halil Dervisoglu Sparta Rotterdam 7,5
Hakim Ziyech Ajax 7,5

Na twee wedstrijden kent het VI Speler van het Jaar-klassement drie koplopers: Gyrano Kerk, die vorige week tot Speler van de Week werd verkozen, Ajacied Donny van de Beek en AZ-spits Myron Boadu. Het drietal staat na twee wedstrijden op een gemiddelde van 7,25.

Speler Club Cijfer
Gyrano Kerk FC Utrecht 7,25
Donny van de Beek Ajax 7,25
Myron Boadu AZ 7,25
Calvin Stengs AZ 7
Bryan Smeets Sparta Rotterdam 7
Mitchell van Bergen SC Heerenveen 7
Remko Pasveer Vitesse 7
Thulani Serero Vitesse 7
Mauro Júnior Heracles Almelo 7
Lisandro Martínez Ajax 7
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.