Speler van de Week: Pavlidis laat Willem II dromen van Europese stunt

Reacties

Na een mislukte Eredivisie-ouverture heeft Willem II de smaak te pakken gekregen. De Tilburgers zetten zondag aan de hand van Vangelis Pavlidis uiteindelijk eenvoudig Heracles Almelo opzij. De 21-jarige Griek is verkozen tot Speler van de Week van speelronde 2.

Speler van de Week: Pavlidis laat Willem II dromen van Europese stunt
© Pro Shots

'Ik vind dat wij moeten aantonen dat we een jaar verder zijn. We kunnen niet blijven roepen dat we een jonge ploeg hebben, we zijn allemaal een jaar ouder en een jaar verder. Nationaal en internationaal mogen mensen best iets verwachten van Willem II.' Was getekend Pavlidis, afgelopen week in VI. De boodschap was duidelijk: De Tricolores willen opnieuw verrassen.

Pavlidis geeft in elk geval het goede voorbeeld. Bij de Europese rentree tegen Progrès Niedercorn was de Griek een van de aanjagers en ook zondag tegen Heracles Almelo (4-0) imponeerde de international. Niet alleen met zijn twee goals, maar ook met vele gevaarlijke acties. In de tamme eerste helft was Pavlidis een van de weinige spelers die er met zijn acties voor zorgde dat het publiek niet in slaap sukkelde. Gedurende het zeer aantrekkelijke tweede bedrijf ging de Griek voorop in de Tilburgse voetbalshow waarin Heracles figureerde. Doelpunten, individuele acties snelheid: Pavlidis verenigt veel belangrijke kwaliteiten.

Bekijk alle beoordelingen in speelronde 2:

Het was voor het eerst sinds 23 november dat Pavlidis weer eens twee keer scoorde in een Eredivisie-duel. De aanvaller schoot vorig seizoen qua doelpunten uit de startblokken, maar in de winter en lente haperde de productie en was hij vooral belangrijk als aanspeelpunt. Met de nu nog geblesseerde Kwasi Wriedt kan Willem II binnenkort een interessant spitsenduo inzetten. 'Hij is een heel goede speler, dat heb ik al gezien in de voorbereiding. Dat ziet iedereen. Een echte doelpuntenmaker. Ik denk dat wij prima kunnen samenspelen, ikzelf als nummer 9 en hij erachter, maar andersom kan ook. Het is aan de coach', zei Pavlidis daarover.

De Griek kan zich nu opmaken voor de confrontatie tegen Rangers FC van donderdag. De laatste keer dat de 'houder van het minste Europese ticket' echt stuntte was in 2010 en destijds legde Ricky van Wolfswinkel namens FC Utrecht het kansloze Celtic op de pijnbank met een hattrick (4-0). Met een Pavlidis in deze vorm moet die andere Schotse grootmacht op zijn tellen passen.

Topvijf speelronde 2

Met een 8,5 kreeg Pavlidis een cijfer om mee thuis te komen. Toch was het maar net voldoende om Ajax-uitblinker Mohammed Kudus (8) voor te blijven. De Eredivisie-debutant maakte indruk tegen RKC Waalwijk. In de topvijf staan verder twee spelers van SC Heerenveen. Zowel Henk Veerman als Oliver Batista Meier incasseerde een 7,5 voor het optreden tegen Fortuna Sittard. Ook Oussama Tannane, die opviel met een majestueuze vrije trap namens Vitesse tegen Sparta Rotterdam, behoorde afgelopen weekeinde tot de uitblinkers.

Speler Club Cijfer
1. Vangelis Pavlidis Willem II 8,50
2. Mohammed Kudus Ajax 8,00
3. Henk Veerman SC Heerenveen 7,50
4. Oussama Tannane Vitesse 7,50
5. Oliver Batista Meier SC Heerenveen 7,50

Algemeen klassement

In het algemeen klassement verloor Silvester van der Water zijn leidende positie omdat hij zich afmeldde voor het treffen tussen Willem II en Heracles Almelo. Joey Veerman heeft na zijn 7 tegen Fortuna Sittard nu de macht gegrepen. Vanzelfsprekend zijn de verschillen in deze fase heel klein. De komende weken zullen we veel wisselingen gaan zien.

Speler Club Gemiddelde
1. Joey Veerman SC Heerenveen 7,50
2. Riechedly Bazoer Vitesse 7,25
3. Vangelis Pavlidis Willem II 7,00
4. Oliver Batista Meier SC Heerenveen 7,00
5. Sebastian Holmén Willem II 7,00
6. Giorgos Giakoumakis VVV-Venlo 6,75
7. Mark Diemers Feyenoord 6,75
8. Oussama Tannane Vitesse 6,75
9. Joël Drommel FC Twente 6,75
10. Andre Onana Ajax 6,75
11. Justin Bijlow Feyenoord 6,75
12. Sergio Padt FC Groningen 6,75
13. Daley Blind Ajax 6,75
14. Philipp Max PSV 6,75
15. Robbin Ruiter Willem II 6,75

Lees hier meer over de wijze waarop de cijfers tot stand zijn gekomen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.