Speler van de Week: clubhopper Rossi betaalt vertrouwen Cambuur uit

Reacties

Na iedere speelronde in de Keuken Kampioen Divisie kiest Voetbal International op basis van de waarderingscijfers een Speler van de Week. In speelronde 3 is dat Karim Rossi, de spits van SC Cambuur die als invaller tegen TOP Oss drie keer scoorde en de Friese ploeg zo aan de zege hielp.

Speler van de Week: clubhopper Rossi betaalt vertrouwen Cambuur uit

Met het stempel clubhopper kreeg Karim Rossi vorig jaar na een proefperiode een contract in Leeuwarden. Pas 23 was hij, maar Cambuur was na omzwervingen door Engeland, België, Italië en Zwitserland al de zevende club voor de spits.

Rossi veroverde snel een plek in het elftal en in zijn tweede wedstrijd als basisklant maakte hij zijn eerste doelpunt. Kort daarna ging het echter mis voor de Zwitserse Marokkaan. Een voetblessure die zich in eerste instantie relatief onschuldig deed aanzien bleek veel zwaarder dan verwacht. Rossi stond uiteindelijk niet vier maanden buitenspel, maar het gehele seizoen.

Trainer René Hake deed het de afgelopen weken dan ook rustig aan met Rossi. Een invalbeurtje hier, een paar minuten daar. In die korte periodes bewees Rossi echter direct zijn waarde. Tegen Jong AZ maakte hij de beslissende 2-1, waarna hij om een basisplaats vroeg. Hake vond dat de spits daar nog niet klaar voor was en gunde hem tegen TOP Oss opnieuw slechts een invalbeurt. Rossi greep die kans met beide handen aan. Met drie doelpunten boog hij een 1-0 achterstand eigenhandig om in een 1-3 overwinning.

Daarmee is Rossi al hard op weg om het vertrouwen van Cambuur – de club gaf hem eind vorig seizoen ondanks zijn blessure een nieuw contract – terug te betalen. En met die zo vurig gewenste basisplaats zit het nu ook wel snor. Hake gaf na het duel in Oss openlijk toe dat hij na dit optreden echt niet meer om Rossi heen kan.

Elftal van de Week
Go Ahead Eagles kende een moeilijke avond in Maastricht, maar mede dankzij Gino Bosz en Richard van der Venne bleven de Deventenaren zonder puntverlies (1-2). De twee Go Ahead-spelers haalden het Elftal van de Week.

Ook FC Twente, Sparta Rotterdam en Jong PSV zijn vertegenwoordigd door twee spelers. De jonge Welshman Matthew Smith toont zich een prima versterking voor Twente en Tim Hölscher kende een wervelend optreden tegen Roda JC (3-1). Roy Kortsmit blonk weer eens ouderwets uit bij Sparta, onder andere door een strafschop van RKC-aanvoerder Kevin Vermeulen te keren. Matchwinner Mohamed Rayhi, die het enige doelpunt maakte, is de tweede Spartaan die bij de beste elf is verkozen.

Jong PSV gaf in de absolute slotfase de winst tegen Helmond Sport nog uit handen (1-1), maar twee talentvolle spelers van de Eindhovenaren vielen wel op: de fysiek sterke Franse verdediger Maxime Soulas en Cody Gakpo, die dezelfde weg wil bewandelen als Steven Bergwijn en Donyell Malen.

Speler van de Week Karim Rossi is uiteraard de spits in het elftal. Bij de tegenstander van SC Cambuur - TOP Oss - viel Bryan Smeets, vorig seizoen nog weinig gelukkig bij de Friezen, in positieve zin op. De laatste plek in het elftal is voor de linksback van NEC Nijmegen: Leroy Labylle.

De topvijf van speeldag 2:
Karim Rossi (SC Cambuur) 8,5
Roy Kortsmit (Sparta Rotterdam) 8,0
Tim Hölscher (FC Twente) 8,0
Cody Gakpo (Jong PSV) 7,5
Leroy Labylle (NEC) 7,5
Individueel klassement:
Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 7,17
Mario Engels (Roda JC Kerkrade) 7,17
Dominik Kotarski (Jong Ajax) 7,00
Halil Dervisoglu (Sparta Rotterdam) 7,00
Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 7,00
Huseyin Dogan (TOP Oss) 7,00
Andreas Calcan (Almere City FC) 6,83
Tim Receveur (Almere City FC) 6,83
Richard van der Venne (Go Ahead Eagles) 6,83
Emil Hansson (RKC Waalwijk) 6,83
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.