Speelt hij ooit nog een interland? Deschamps leeft mee met Pogba

Reacties

Heeft Paul Pogba zijn laatste interland voor Frankrijk al gespeeld? Die kans is aanwezig nu de dertigjarige middenvelder van Juventus een schorsing van vier jaar boven het hoofd hangt wegens doping.

Speelt hij ooit nog een interland? Deschamps leeft mee met Pogba
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Pogba werd een maand geleden geschorst nadat hij positief testte op het gebruik van testosteron en kreeg afgelopen vrijdag te horen dat ook de contra-expertise een positief resultaat opleverde. Inmiddels heeft Juventus zijn salaris bevroren en wordt in Italiaanse media gespeculeerd over mogelijke straffen en een eventuele contractontbinding.

Didier Deschamps ziet het allemaal met lede ogen aan. Pogba debuteerde in 2013 onder zijn leiding als international en speelde al zijn 91 interlands onder de huidige bondscoach, die dan ook een goede band heeft met de voormalig speler van Manchester United. Dat de loopbaan van zijn pupil een flinke knauw lijkt te krijgen, laat hem niet koud.

'De situatie van Paul stemt me droevig', zei Deschamps maandag op een persconferentie in aanloop naar het EK-kwalificatieduel van vrijdag met het Nederlands elftal. 'Hij bevindt zichzelf in een gecompliceerde situatie, hij heeft de laatste tijd een hoop op zijn bordje gekregen. Natuurlijk maakt dit me droevig, want ik heb een goede relatie met Paul.'

Pogba staat in maart 2022 klaar om in te vallen voor Olivier Giroud in de oefeninterland tegen Zuid-Afrika.
© Pro Shots
Pogba staat in maart 2022 klaar om in te vallen voor Olivier Giroud in de oefeninterland tegen Zuid-Afrika.

Deschamps drukte Pogba op het hart zich te verdedigen tegen de beschuldigingen van doping. In principe staat er een schorsing van vier jaar op het gebruik van verboden middelen. Tegen die tijd zou Pogba 34 jaar oud zijn en is de vraag of hij nog kan terugkeren. Door blessures dateert zijn laatste interland voor Frankrijk al van maart 2022.

Of zijn optreden tegen Zuid-Afrika ook zijn allerlaatste voor Les Bleus zal zijn, wilde Deschamps niet op ingaan. 'Ik weet niet wat de toekomst zal brengen', reageerde de bondscoach. 'Het zal tijd kosten. Ik hoop dat hij weer kan lachen, dat hij weer betekenis kan geven aan het leven en terugkeert op het veld. Ook al is hij er een tijdje niet bij geweest, het is afwachten.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer P. Pogba
Meer over P. Pogba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.