Speelt De Ligt wel of niet: seizoenstart Juve houdt Italië in zijn greep

Reacties

De Italiaanse media staan er vol van: gaat Matthijs de Ligt zaterdagavond zijn officiële debuut in het shirt van Juventus maken? Na een roerige, maar toch ook rustige voorbereiding speelt de regerend landskampioen zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Serie A.

Speelt De Ligt wel of niet: seizoenstart Juve houdt Italië in zijn greep
Parma
Parma
0 - 1
Juventus
Juventus

Parma moet het eerste slachtoffer worden van de nieuwe voetbalmachine van trainer Maurizio Sarri. De trainer is er zaterdagavond zelf overigens niet bij wegens een longontsteking. Sarri was tijdens de voorbereiding kritisch op De Ligt, die deze zomer uit veel Europese topclubs kon kiezen en Ajax uiteindelijk 75 miljoen euro opleverde.

Juventus heeft een rustige voorbereiding achter de rug, de club speelde immers maar een handjevol oefenwedstrijden. De Ligt kreeg in de belangrijkste oefenduels speeltijd, maar dat ging met wisselend succes gepaard. Bij zijn basisdebuut maakte De Ligt een eigen goal, in het oefenduel dat volgde was de Nederlandse verdediger ook aan de goede kant trefzeker.

Het is allemaal voer voor een grote discussie in Italië. Moet De Ligt een basisplaats krijgen dit seizoen? Juventus is natuurlijk bij uitstek de club van de hechte defensie. De formatie uit Turijn had jarenlang zijn eigen BBC, met Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini.

Het is aan De Ligt om zich tussen al die routine te voetballen. Barzagli is inmiddels gestopt, maar met Bonucci en Chiellini beschikt Juventus nog steeds over twee brokken graniet die in het centrum van de verdediging uitstekend uit de voeten kunnen.

Dit seizoen zal vooral de vraag zijn wie de plek naast Chiellini (35) in gaat vullen. Ondanks zijn hoge leeftijd is hij onbetwist als centrale verdediger op links. Bonucci vormde jarenlang een ijzersterk duo met zijn landgenoot, maar voor De Ligt heeft Juventus tientallen miljoen neergelegd.

Om 18.00 uur gaat de bal rollen in Stadio Ennio Tardini, de thuisbasis van Parma. Ongeveer een uur voor de wedstrijd zal de discussie voor altijd gesloten worden. Dan heeft De Ligt een basisplaats gekregen in de eerste officiële wedstrijd, of niet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.