Specialiteit Çalhanoglu zet koploper Inter op het juiste spoor

Internazionale heeft opnieuw een topwedstrijd in eigen land gewonnen. De koploper van de Serie A was vorige week nog met 1-0 te sterk voor AS Roma en versloeg zaterdag Atalanta Bergamo: 1-2. Inter blijft door deze overwinning nog minstens een week bovenaan staan in Italië.

Atalanta Bergamo
1 - 2
Internazionale

Er verschenen zaterdagavond vier Nederlanders aan de aftrap bij Atalanta-Inter, keurig verdeeld over de twee ploegen. Marten de Roon en Teun Koopmeiners hadden een basisplaats bij de thuisploeg, terwijl Stefan de Vrij en Denzel Dumfries mochten starten bij Inter. Davy Klaassen (Inter), Hans Hateboer en Mitchel Bakker (Atalanta) bleven van begin tot eind op de bank zitten.

In een eerste helft met weinig kansen werd de score in beweging gebracht door een strafschop. Matteo Darmian, die in de ploeg was gekomen voor de geblesseerd geraakte Benjamin Pavard, werd vijf minuten voor rust neergehaald door Atalanta-keeper Juan Musso. Hakan Çalhanoglu maakte vanaf elf meter geen fout en zorgde voor de 0-1, die gezien het spelbeeld ook wel verdiend was.

Met zijn benutte strafschop bewees Çalhanoglu andermaal een echte specialist te zijn. De Turk heeft nu twaalf penalty's genomen als speler van Inter en die allemaal verzilverd. In zijn gehele loopbaan staat Çalhanoglu nu op 32 binnengeschoten strafschoppen, terwijl hij slechts vier keer miste: drie keer in het shirt van Bayer Leverkusen en één keer namens de Turkse nationale ploeg.

Tweede helft
Een klein kwartier in de tweede helft maakte topscorer Lautaro Martínez er met een geweldige knal 0-2 van. Voor de Argentijn betekende het al zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen. Lang bleef de marge van twee niet staan, want op aangeven van Ademola Lookman schoot Gianluca Scamacca de 1-2 binnen. Inter-verdediger Federico DiMarco meende dat Lookman een overtreding had begaan, en leek daar een goed punt te hebben, maar de arbitrage had daar andere gedachten over.

Het werd zo weer spannend in Bergamo, maar Atalanta (dat door twee gele kaarten van Rafael Tolói eindigde met tien man) slaagde er niet in om naast Inter te komen. I Nerazzurri boekten zo de negende overwinning van dit seizoen en hebben nu vijf en zes punten meer dan achtervolgers Juventus en AC Milan. Deze ploegen komen dit weekend nog wel in actie: Milan speelt zaterdagavond thuis tegen Udinese en Juventus gaat zondag op bezoek bij Fiorentina.

Salernitana
Salernitana
0 - 2
Napoli
Napoli

Eerder op de zaterdag won Napoli al van Salernitana, mede dankzij een treffer van Giacomo Raspadori. De vervanger van de geblesseerde Victor Osimhen is goed in vorm en scoorde alweer voor de derde wedstrijd op rij. Raspadori was tegen Salernitana goed voor de openingstreffer, waarna Eljif Elmas in de slotfase ('82) voor de beslissing zorgde. Napoli staat nu vierde in de Serie A.