Specialist Messi is een belangrijk wapen verloren

Reacties

Het is vooralsnog niet het seizoen van Lionel Messi, die er ook zaterdag tegen Alavés niet in slaagde om te scoren voor Barcelona. Dat komt mede doordat de aanvaller een belangrijk wapen is verloren.

Specialist Messi is een belangrijk wapen verloren
© Pro Shots
Alavés
Alavés
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Messi ontwikkelde zich door de jaren heen als een absolute specialist wat betreft het nemen van vrije trappen. Tegenstanders houden daar rekening mee en gaan inmiddels verder dan alleen het formeren van een muurtje. Met extra verdedigers op de doellijn is het haast onmogelijk geworden voor Messi om te scoren vanuit een vrije trap.

Dat blijkt ook uit de cijfers. Messi probeerde zaterdag tegen Alavés opnieuw zonder succes te scoren vanuit een vrije trap en heeft in de laatste 41 wedstrijden maar een goal gemaakt vanuit de standaardsituatie. In die reeks legde de Argentijn 45 keer aan. Voor deze serie was het bij vier van zijn laatste twaalf vrije trappen nog raak.

Messi had tegen Alavés niet alleen last van de tactiek van de tegenstander bij de vrije trappen, maar ook van de uitblinkende Fernando Pacheco. De keeper verrichte in totaal zeven reddingen, waaronder een hele knappe bij een gedraaid schot van Messi. Hiermee redde hij een punt voor zijn ploeg: 1-1.

Na zes wedstrijden staat de teller van Messi pas op één competitiedoelpunt, een benutte strafschop in de eerste speelronde tegen Villarreal. Dat betekent zijn slechtste seizoenstart ooit in het shirt van Barcelona: in de seizoenen 2006/07, 2010/11 en 2015/16 stond hij na zes speelronden op drie goals. 

De slechte seizoenstart van Barcelona, dat op het moment elfde staat in La Liga, is daarmee voor een belangrijk deel verklaard. Ronald Koeman snakt naar de oude Messi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.