Spartak zakt verder in het moeras ondanks uitblinkende Promes

Quincy Promes heeft ondanks een hoofdrol geen nederlaag kunnen voorkomen in de derby tegen Lokomotiv Moskou. De buitenspeler was trefzeker en leverde twee assists, maar verloor met Spartak Moskou: 3-4.

Spartak leek alles onder controle te hebben in de Otkrytiye Arena. Treffers van Denis Glushakov en Luiz Adriano zorgden ervoor dat de thuisploeg op een 2-0 voorsprong kwam. Allebei de assists kwamen van Promes. Vlak voor rust pakte Spartak-middenvelder Aleksandr Samedov zijn tweede gele kaart, het bleek een kantelpunt in het duel.

Na rust walste Lokomotiv namelijk over Spartak heen. Dmitri Barinov, Aleksey Miranchuk, Aleksandr Kolomeytsev en Manuel Fernandes draaiden de wedstrijd compleet om: 2-4. In de slotfase maakte Promes de aansluitingstreffer, maar het doelpunt kwam te laat.

Promes kent persoonlijk een prima start in de Russische competitie. De international is goed voor vijf treffers en staat gezamenlijk met Aleksandr Kokorin (Zenit Sint-Petersburg) aan kop van de topscorerslijst. Met zijn club gaat het een stuk minder. Spartak staat tiende met slechts acht punten uit zeven duels.