Sparta verrast FC Twente op eigen veld

FC Twente heeft zich lelijk verkeken op Sparta Rotterdam, dat in Enschede een verrassende overwinning boekte (1-2).

Sparta verrast FC Twente op eigen veld

FC Twente, dat donderdag Feyenoord had laten ontsnappen, begon het tweede deel van het Rotterdamse tweeluik slecht. Keeper Sander Boschker trapte na bijna een half uur pardoes de bal in de voeten van Yuri Rose. De aanvallende middenvelder van Sparta strafte met een bekeken lob de fout van de Twentse goalie af.

Het werd voor FC Twente zo'n middag waarop ondanks alle goede bedoelingen te weinig lukte. De ploeg van trainer Fred Rutten kwam via Romano Denneboom dan nog wel langszij, maar na de schitterende 1-2 van Charles Dissels bleven alle aanvalsgolven vruchteloos.

Met de moed der wanhoop en uiteindelijk met zes aanvallers zocht FC Twente naar een opening. De Enschedese formatie dook ook meerdere keren gevaarlijk op voor het doel van Sander Westerveld, die tegen zijn voormalige club maar één treffer hoefde te incasseren.

De nederlaag van FC Twente was ook de verdienste van Sparta. De ploeg van trainer Foeke Booy, die Feyenoord-huurling Dwight Tiendalli prima zag debuteren, speelde geconcentreerd. Gezien de resultaten van de concurrentie was de winst broodnodig.

Bekijk hier al onze video's