Sparta-thuis eerste test voor eindelijk gerevalideerde Reus

Reacties

Borussia Dortmund-ster Marco Reus gaat na zeven maanden zijn rentree maken in het shirt van Borussia Dortmund. De club heeft via teammanager Sebastian Kehl aangekondigd dat de aanvaller speeltijd krijgt in het komende oefenduel met Sparta Rotterdam.

Sparta-thuis eerste test voor eindelijk gerevalideerde Reus
© Pro Shots

Reus kwam op 4 februari 2020 voor het laatst in actie voor Borussia Dortmund, tijdens het verloren bekerduel met Werder Bremen. Vervolgens liep de 44-voudig international van Duitsland een spierblessure op, de kwetsuur aan zijn dijbeen bleek hardnekkiger dan verwacht. Zelfs na de lange rustperiode tijdens de coronabreak was Reus niet hersteld, maar precies zeven maanden na zijn laatste duel voor Dortmund wordt zijn rentree aangekondigd.

'Hij heeft de afgelopen weken uitstekend getraind, hij maakte een prima indruk en is erg blij', vertelde Kehl in Duitse media. 'Hij zal maandag in actie komen', doelde de oud-voetballer op de wedstrijd tegen Eredivisionist Sparta. 'We hebben de laatste maanden allemaal zijn pijn gevoeld, maar nu voelt hij zich weer goed. We zijn erg blij dat onze aanvoerder terug is.'

De oefenwedstrijd tussen Sparta en Dortmund (aftrap 17.00 uur) wordt maandag afgewerkt op het trainingscomplex van de Duitse club en wordt gespeeld achter gesloten deuren. Sparta staat voor een loodzware opening van het seizoen, op 13 september komt Ajax naar Het Kasteel.

Bekijk in dit schema hoe Sparta presteerde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.