Sparta slaat belangrijke slag met nieuw contract gewilde Okoye

Reacties

Sparta Rotterdam is erin geslaagd het contract van Maduka Okoye te verlengen. Daarmee slaat de club een belangrijke slag, want de 22-jarige doelman flirtte al openlijk met een transfer naar AZ.

Sparta slaat belangrijke slag met nieuw contract gewilde Okoye
© Pro Shots

Okoye werd gelinkt aan de Alkmaarders als eventuele opvolger van Marco Bizot. Uitgerekend op de dag dat de enkelvoudig international zijn transfer naar Stade Brest heeft afgerond, maakt Sparta bekend dat het contract van Okoye met vier jaar is verlengd.  De in Duitsland geboren international van Nigeria had nog een contract tot medio 2022, maar ligt nu dus tot medio 2025 vast. Mocht het deze zomer nog tot een vertrek komen, dan kan Sparta een flink hogere transfersom vragen voor de 1 meter 98 lange doelman. Maar zijn toekomst lijkt op Het Kasteel te liggen.

'Een jaar geleden trokken we Maduka aan, omdat we dachten dat hij een groot talent was', blikt Henk van Stee terug. 'Het afgelopen seizoen heeft hij ons gelijk hierin bewezen. Met tien clean sheets in 28 wedstrijden heeft hij een aandeel gehad in de achtste plaats die de club behaalde en werd hij zelfs door de supporters gekozen als Speler van het Seizoen. Hij heeft vorig seizoen grote stappen gezet, zo is hij ook eerste keeper van het Nigeriaanse elftal. Uiteraard betekende dit dat er veel interesse in hem was, maar we hadden allebei de intentie langer door te gaan en zijn heel blij dat we zijn contract verlengen.'

Okoye kwam vorig jaar transfervrij over van Fortuna Düsseldorf, onderscheidde zich regelmatig met uitstekend reddingen en bereikte ook een ander doel door eerste keeper te worden van de Nigeriaanse nationale ploeg. 'Na het eerste seizoen kan ik dus niet anders dan tevreden zijn, maar ik ben nog zeker niet klaar hier. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Sparta en voel me gewaardeerd door mijn teamgenoten en de supporters. In mijn eerste jaar heb ik al veel mooie momenten hier meegemaakt, ik hoop dat we daar komend seizoen, op een vol Kasteel, nog meer momenten aan toevoegen.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer M. Okoye
Meer over M. Okoye
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.