Sparta schiet Dordtse hoop op periodetitel aan flarden

Sparta heeft vrijdagavond in een uiterst vermakelijk duel FC Dordrecht van zich afgeschud. In de slotfase was Johan Voskamp de maker van de beslissende 3-2.

Met een zege zou Dordrecht uitzicht blijven houden op de derde periode. De achterstand op MVV Maastricht zou dan teruggebracht worden naar vijf punten met een duel minder gespeeld. Die opgave bleek uiteindelijk te zwaar voor de thuisploeg.

Cecilio Lopes was namens de gastheren nog wel verantwoordelijk voor de openingstreffer. Hij kon binnentikken op aangeven van Tom Beugelsdijk. Dordrecht kon de verkregen voorsprong nog geen minuut vasthouden. Joey Godee maakte in de tegenaanval direct de gelijkmaker.

Nog voor de onderbreking kwam Dordrecht opnieuw op voorsprong. Santy Hulst was de maker van de 2-1. Hij nam een afvallende bal in één keer op zijn slof. Carlos Delgado zorgde vijf minuten na rust voor de gelijkmaker. Hij schoot na een klutssituatie raak.

Voskamp (foto) leek de schlemiel van de wedstrijd te worden door het missen van een penalty. Maar de aanvaller nam revanche door even later alsnog de 2-3 te maken. Bart van Hintum kreeg namens de thuisploeg in de slotminuut zijn tweede gele kaart.

Door de zege gaat Sparta over Dordrecht heen. De Rotterdammers hebben nu twee punten voorsprong op de opponent van vrijdag en bezetten de zevende positie. Dordrecht is negende en kan de derde periodewinst uit het hoofd zetten. MVV is spekkoper. Wanneer de Limburgers maandag minimaal een puntje meenemen bij FC Eindhoven, zijn zij de winnaars van de derde periode. Foto: VI Images