Sparta richt pijlen op FC Utrecht-spits Dalmau

Reacties

Sparta Rotterdam hoopt zich deze winter te versterken met Adrián Dalmau. De 27-jarige Spanjaard is bij FC Utrecht op het tweede plan terechtgekomen en mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Op Het Kasteel zou hij het lastig scorende Sparta aan doelpunten moeten helpen.

Sparta richt pijlen op FC Utrecht-spits Dalmau

Aan het begin van dit seizoen verloor Dalmau in Utrecht de concurrentiestrijd van de Griek Tasos Douvikas. De Mug van Mallorca kwam niet verder dan twee basisplaatsen dit seizoen. Scoren deed hij niet. Het management van de Spanjaard kreeg al snel de toezegging dat Utrecht mee zou werken op het moment dat er een andere club interesse zou tonen in de winter.

Er was interesse uit zijn vaderland, maar Sparta heeft nu de beste papieren. De Kasteelheren hebben een serieus doelpuntenprobleem. Dit seizoen werd pas vijftien keer gescoord in achttien duels. Alleen hekkensluiter PEC Zwolle kan slechtere cijfers overleggen.

De onlangs aangestelde technisch directeur Gerard Nijkamp wil niet op de interesse voor Dalmau ingaan. 'We gaan deze winter onze selectie proberen te versterken met ervaren spelers die zich al bewezen hebben op het hoogste niveau', laat hij aan VI weten. 'En dat we moeilijk scoren ziet ook iedereen.'

Voor Dalmau zou Sparta zijn derde club in Nederland worden. In de zomer van 2018 kwam hij naar Heracles Almelo waar hij in zijn eerste seizoen direct negentien keer scoorde. Het leverde hem een transfer op naar FC Utrecht. Zijn eerste twee seizoenen in de Domstad kenmerkten zich vooral door blessures. Zijn laatste officiële doelpunt dateert van 20 maart 2021, alweer negen maanden geleden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.