Sparta krijgt kleur, De Jong verkoopt seizoenkaarten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sparta krijgt kleur, De Jong verkoopt seizoenkaarten

Almere City heeft sinds maandag een eigen clubkanaal. Hoe kun je beter aftrappen dan met een openhartig interview met Jack de Gier?

• Is er iemand in de buurt van Doetinchem die na dit vriendelijke verzoek van Henk de Jong nog niet direct een seizoenkaart heeft aangeschaft? Wij kunnen het ons niet voorstellen.

'Of er een Amsterdammer in mij schuilt? Daar kan ik geen antwoord op geven. Wat is een Amsterdammer? Wat is een Ajacied? Iedereen praat over deze club als koud en kil en hard, maar deze eerste dagen heb ik juist als heel warm ervaren.'
Benjamin van Leer heeft een goed gevoel bij zijn eerste dagen in dienst van Ajax.

'We moesten nummers doorgeven, ik heb uiteindelijk zes gekregen. Een heel mooi nummer, ik ben er blij mee.'
Donny van de Beek legt tegenover Ajax TV uit dat hij dit seizoen een vaste basisplaats wil veroveren. De middenvelder is trots op zijn nieuwe rugnummer. 

Het Kasteel kleurt volgend seizoen bij de thuiswedstrijden van Sparta Rotterdam rood-wit. Voor het Nederlands elftal kan de verlichting ook op oranje worden gezet.

• Utrecht was twee jaar geleden het decor van de start van de Tour de France. Hoewel de karavaan dit jaar vanuit Düsseldorf vertrok, is de FC Utrecht-selectie de wielerronde nog niet vergeten. Stefan Postma, Willem Janssen, David Jensen en Nick Marsman doen op het trainingskamp in Oostenrijk een gooi naar het geel.

• Net als Utrecht bereidt SC Heerenveen zich voor op het nieuwe seizoen. Dat gebeurde maandagochtend onder toeziend oog van een oude bekende. Marten de Roon was namelijk in de buurt en besloot een kijkje te nemen bij de club waar hij tussen 2012 en 2015 onder contract stond. Momenteel komt de middenvelder uit voor Middlesbrough.

'Als kind deed ik altijd alsof ik een journalist was. "Nu gaan we naar Navas bij het Bernabéu!", zei ik dan. Dat gedeelte is nog uitgekomen ook!'
• Real Madrid-doelman Keylor Navas vertelt aan Marca over zijn jeugddroom. De Costa Ricaan had dat interview liever zelf afgenomen, zo laat hij weten.

• Wij herkenden hem bijna niet, maar David Silva heeft een nieuw kapsel. De Spaanse middenvelder van Manchester City heeft zijn lokken laten afknippen en gaat voorlopig door het leven met de Cristiano Ronaldo-coupe.

• Liefhebber van klassieke voetbalshirts? Dan is deze site een aanrader! Winston Bogarde heeft namelijk zijn voetbalshirts van AC Milan, Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal te koop gezet.

• Als Paulo Dybala achter de bal gaat staan voor een vrije trap, kun je maar beter een goede muur neerzetten. Dat zal de keeper van de tegenstander in de benefietwedstrijd in het Argentijnse Laguna Larga gedacht hebben toen de Juventus-aanvaller de bal opeiste. Maar zelfs deze Chinese muur kon Dybala niet van scoren af houden.

Duitsland kroonde zich zondagavond tot winnaar van de Confederations Cup en dat moest natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurde op het veld in Sint-Petersburg met een strijdkreet van Joshua Kimmich.

Amin Younes verloor een maand geleden nog de Europa League-finale met Ajax, maar trok met Duitsland zondag wel aan het langste eind. De 23-jarige vleugelaanvaller heeft daarmee alsnog de eerste prijs van zijn carrière binnen.

• Voor Shkodran Mustafi en Marc-André ter Stegen was het hun eerste prijs als basisspeler bij het Duitse nationale elftal. De laatste keer dat het duo samen eremetaal binnenhaalde was op het EK Onder-17 in 2009.

• Aan de andere kant was bij Chili de ontluistering groot. Mustafi had na afloop troostende woorden voor zijn Arsenal-ploeggenoot Alexis Sánchez

• De spelers van Chili en Duitsland waren overigens niet de enige sterren op het veld in Sint-Petersburg. Niemand minder dan Diego Maradona en de Braziliaanse Ronaldo waren opgetrommeld om de prijzen uit te reiken. Het leverde mooie plaatjes op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.