Sparta krijgt in degradatiestrijd hulp van Deens international Durmisi

Reacties

Sparta Rotterdam heeft de komst van Riza Durmisi bevestigd. De 23-voudig Deens international wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Lazio. Een optie tot koop is niet afgesproken.

Sparta krijgt in degradatiestrijd hulp van Deens international Durmisi

Durmisi (28) hoopt bij Sparta het goede gevoel terug te kunnen vinden. De linksback brak in eigen land door bij Bröndby IF en belandde via Real Betis bij Lazio, waar hij er echter niet in slaagde om basisspeler te worden. Durmisi werd al verhuurd aan OGC Nice en Salernitana, maar ook bij die clubs waren de speelminuten schaars. Voor dit seizoen werd de back door Lazio niet ingeschreven voor de Serie A.

Durmisi heeft zodoende al een halfjaar geen wedstrijden meer gespeeld. Voor Sparta was het gebrek aan ritme, plus het feit dat er met Mica Pinto en Aaron Meijers al twee linksbacks in de selectie zitten, geen reden om af te zien van de komst van Durmisi. Technisch directeur Gerard Nijkamp is ervan overtuigd dat de back (die in juni 2019 voor het laatst bij de Deense ploeg zat) Sparta kan gaan helpen in de strijd tegen degradatie.

'We zijn onder de indruk van de mogelijkheden die Riza heeft om Sparta te helpen met het bereiken van de doelstelling om ons te handhaven', zegt Nijkamp. 'We hebben uit alle testen gezien dat hij fit is en ook bij ons bezoek aan de trainingen van Lazio is dat bevestigd. Het is nu eenmaal een feit dat we te weinig tijd hebben om nog te werken aan wedstrijdritme, maar in ons reparatiewerk kan hij een belangrijke rol hebben tot aan het einde van het seizoen. Met zijn jarenlange ervaring op hoog niveau geven we een verdedigende impuls aan ons team.'

Na Adrián Dalmau, Younes Namli, Arno Verschueren en Joeri de Kamps is Durmisi de vijfde winterse nieuwkomer voor Sparta. Mogelijk komt er ook nog een centrale verdediger bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.