Sparta houdt Mattheij in Rotterdam én in Eredivisie

Reacties

Jurgen Mattheij blijft in de Eredivisie. De centrumverdediger degradeerde afgelopen seizoen met Excelsior, maar maakt nu de overstap naar promovendus Sparta Rotterdam. Bij die club speelde hij eerder al in de jeugd.

Sparta houdt Mattheij in Rotterdam én in Eredivisie

Zodoende blijft Mattheij niet alleen actief op het hoogste niveau, maar ook nog eens in dezelfde stad. Het is voor de 26-jarige verdediger zijn eerste avontuur buiten Kralingen, waar hij sinds 2011 speelde. Bij Excelsior gold hij afgelopen seizoenen als absolute sterkhouder: in de laatste drie jaargangen ontbrak hij in slechts zeven Eredivisie-wedstrijden, de overige duels speelde hij allemaal van begin tot eind.

Technisch manager Henk van Stee is blij met de komst van Mattheij, die voor één jaar heeft getekend. 'Jurgen is een jongen met veel Eredivisie-ervaring die, ondanks veel interesse van andere Eredivisie-ploegen, graag wilde terugkeren bij Sparta. Hij was een van de steunpilaren van Excelsior, die eraan bijgedragen heeft dat zij jarenlang in de Eredivisie gespeeld hebben. We zijn blij dat hij ons komt versterken.'

Sparta trok eerder al Bryan Smeets (TOP Oss) en Laros Duarte (Jong PSV, werd al gehuurd) aan. Excelsior versterkte zich eerder deze week met verdediger Sander Fischer, die een verleden heeft bij de Kralingers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.