Feyenoord en Excelsior in evenwicht in oefenwedstrijd

Feyenoord heeft ook de tweede Rotterdamse derby van het seizoen gelijkgespeeld. In een oefenwedstrijd tegen Excelsior kwam de ploeg van Arne Slot op Varkenoord woensdagmiddag niet verder dan 1-1.

Feyenoord miste vanzelfsprekend een groot aantal spelers door interlandverplichtingen, waardoor ook het aan FC Dordrecht verhuurde duo Antef Tsongui en Illias Sebaoui minuten maakten. De wedstrijd was tevens het debuut van Mikki van Sas, de recent aangetrokken doelman. Na twaalf minuten opende Javairô Dilrosun de score voor de landskampioen. Vlak voor de thee bepaalde Lazaros Lamprou de eindstand op 1-1.

Na rust kwamen er veel jeugdspelers in de ploeg van Arne Slot en kreeg de bezoekende formatie van Marinus Dijkhuizen kans op de overwinning. Er was handelend optreden door Van Sas voor nodig om Excelsior van de winst te houden.

Voor Feyenoord begint de Eredivisie over anderhalve week weer met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Drie dagen later wacht Celtic, en weer vijf dagen daarna volgt het bezoek aan Ajax. Excelsior heeft volgende week zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Almere City.