Sparta heeft beet en huurt Ahannach van Brighton

Sparta Rottterdam heeft zich per direct versterkt met Soufyan Ahannach. De middenvelder annex vleugelaanvaller wordt de rest van dit seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion.

Sparta heeft beet en huurt Ahannach van Brighton

De Premier League-club is tevreden over de ontwikkeling van Ahannach, maar ziet de aanvaller in de tweede seizoenshelft graag wedstrijden spelen op een hoger niveau. De afgelopen maanden speelde Ahannach bij The Seagulls in het beloftenelftal.

Brighton & Hove Albion nam Ahannach afgelopen zomer over van Almere City FC. Vorig seizoen maakte hij naam door als linksbuiten in 38 competitieduels in de Jupiler League achttien keer te scoren en vijftien assists te leveren. In Almere werkte de technicus al samen met Fred Grim, thans assistent-coach bij Sparta Rotterdam.

In een eerder stadium versterkte hekkensluiter Sparta Rotterdam zich al met Dabney dos Santos en Fred Friday, die beiden op huurbasis overkomen van AZ. Door de komst van Fenerbahçe-huurling Yigithan Güveli gaat waarschijnlijk een streep doordat de verdediger in een bekerduel van de Turkse topclub een blessure opliep.

Sparta Rottterdam speelt zondag voor eigen publiek tegen stadgenoot Excelsior. Het elftal van trainer Dick Advocaat ging dinsdag in een inhaalwedstrijd onderuit tegen Vitesse.

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Vitesse:

Bekijk hier al onze video's