Sparta en VVV ontsnappen aan blamage, ook PEC bekert verder

Sparta Rotterdam heeft een blamage tegen de amateurs van OFC in de slotfase voorkomen. Ook VVV-Venlo ontsnapte in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. PEC Zwolle gaat eveneens een ronde verder. De mooiste goal van de avond viel in Katwijk.

OFC
OFC
1 - 3
Sparta Rotterdam

Sparta kent in de Eredivisie een droomstart met zeventien punten uit de eerste tien duels, maar had donderdagavond moeite om dat te vertalen naar het bekertoernooi. Jason Lokilo opende na drie minuten weliswaar de score, maar een kwartier later moest Delano van Crooij tijdens zijn debuut voor Sparta de gelijkmaker incasseren. Niels Butter benutte een penalty, nadat de bal op de stip was gegaan wegens een duw van Shurandy Sambo.

De Tweede Divisie-club uit Oostzaan hield vervolgens lang stand. Sparta creëerde weliswaar kansen, maar scoren deed het niet. Ook niet toen trainer Maurice Steijn in de rust een dubbele wissel doorvoerde door debutant Mo Tahiri en Patrick Brouwer te vervangen door Sven Mijnans en Arno Verschueren. Uiteindelijk zorgde invaller Tobias Lauritsen er in de slotfase met twee treffers voor dat een blamage van Sparta uitbleef.

Dongen
Dongen
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

In Noord-Brabant had VVV ook grote moeite met Dongen. De Derde Divisie-club nam na twaalf minuten zelfs de leiding, toen Richard Sedlácek balverlies leed en Thom Avontuur profiteerde: 1-0. De bezoekers uit Venlo kregen voldoende mogelijkheden om de schade te repareren, maar deden dat uiteindelijk pas in de 74ste minuut via invaller Thijme Verheijen. In de extra tijd maakte de eveneens ingevallen Sven Braken vervolgens de verlossende 1-2.

Katwijk
Katwijk
2 - 1
DVS '33
DVS '33

Tweede Divisie-club Katwijk plaatste zich donderdagavond voor de tweede ronde ten koste van Derde Divisie-club DVS '33. De uiteindelijk winnende treffer van Tim Freriks mocht er zijn. Na de snelle 1-0 van Mukhtar Suleiman verdubbelde de 24-jarige aanvaller de voorsprong met een acrobatische hakbal waar Zlatan Ibrahimovic doorgaans het patent op heeft. Na de 2-1 van Sem de Wit werd het nog even spannend, maar Katwijk bekert door.

HHC
HHC
0 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC Zwolle ontdeed zich van HHC Hardenberg. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie nam na achttien minuten de leiding toen Apostolos Vellios de bal schitterend tegen de touwen werkte na een ingestuurde vrije trap. PEC kreeg daarna nog kansen, maar de 0-2 viel niet meer. Zo raakte Lennart Thy nog de paal. Het bij vlagen hard spelende HHC eindigde de wedstrijd met tien man, Serginho Fatima kreeg twee keer geel.