Sparta droomt van play-offs: 'Hoe vaak krijgen wij nou zo'n kans?'

Reacties

Sparta Rotterdam leek freewheelend naar het einde van de competitie te kunnen toewerken, maar in de aankomende dagen wordt het toch nog erg spannend voor de Spangenaren. De ploeg van Henk Fraser ligt dankzij een buitengewone eindsprint op koers voor iets heel bijzonders.

Sparta droomt van play-offs: 'Hoe vaak krijgen wij nou zo'n kans?'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Bart Vriends weet haast niet wat hij meemaakt. 'Dit is uniek', zegt de verdediger, die in het seizoen 2017/18 nog met Sparta in de Keuken Kampioen Divisie actief was. 'Tot vorige week was het uitzicht op de play-offs gewoon iets leuks, maar nu gaat het natuurlijk echt leven. Hoe vaak krijgen wij nou zo'n kans? We zijn al het hele seizoen een ontzettend taaie ploeg en nu zijn er ook nog een paar jongens geweldig in vorm. En dan lijkt het haast niet meer uit te maken tegen welke tegenstander we spelen en kunnen we opeens van iedereen winnen.'

Dat laatste bleek afgelopen vrijdag wel weer, toen Sparta nummer vier van de ranglijst Vitesse met 3-0 aan de kant zette. Vijf dagen daarvoor hadden de Rotterdammers ook al de drie punten opgehaald bij nummer zeven FC Groningen (1-2). Bijzonder knappe overwinningen, die allebei verdiend waren en de teller naar zes zeges uit de laatste acht wedstrijden brachten. Sinds begin maart heeft alleen landskampioen Ajax meer punten heeft gepakt dan de mannen van Fraser.

Fraser doet nu zijn best om zijn spelers met beide benen op de grond te houden. Het begint ook bij de coach wel wat te kriebelen, zo geeft hij toe, maar hij weet dat Sparta zich met zware wedstrijden tegen FC Utrecht (donderdag, thuis) en SC Heerenveen (zondag, uit) absoluut nog niet rijk mag rekenen. Zijn ploeg zal in de resterende twee duels opnieuw boven zichzelf moeten uitstijgen om iets onverwachts werkelijkheid te kunnen maken.

De resultaten en het vertoonde spel van de laatste weken bieden in ieder geval voldoende hoop. Vriends heeft het een en ander even laten bezinken en doorbreekt dan plotseling de stilte. 'Dit is wel de beste ploeg waar ik ooit in heb gespeeld, hoor', zegt de verdediger trots. 'Ik heb wel vaker in mijn loopbaan periodes gehad dat het lekker liep, maar dat is toch niet te vergelijken met dit elftal. Het is echt heel mooi om hier deel van te mogen uitmaken.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.