Sparta-aanvoerder Sanusi: 'Niet verwacht dat Roda JC zou winnen'

Sparta-aanvoerder Ryan Sanusi moest na de ruime 2-5 nederlaag tegen Ajax toegeven dat de nederlaag terecht was, maar toch had de middenvelder gemengde gevoelens. 'Aan die eerste helft kunnen we ons vasthouden', meende Sanusi.

De nederlaag moet volgens Sanusi het goede gevoel van de laatste weken niet beïnvloeden. 'Natuurlijk is dat balen, maar je weet dat je tegen Ajax tegen een verliespartij kan aanlopen. We moeten ons vasthouden aan de goede dingen uit de eerste helft, maar de tweede helft zeker ook niet vergeten. Voor rust was het prima. Dat volhouden is lastig, dat weet je als je tegen op papier betere tegenstander als Ajax speelt. We konden de energie wel op blijven brengen, maar het kwaliteitsverschil is gewoon te groot. Zij maakten gebruik van de ruimte die ontstond, de ruimte die we ze de eerste helft nauwelijks gaven. Op het moment dat het 1-3 wordt denk je ook 'laat het geen heel grote uitslag worden'.'

Sanusi zelf had nog wel een fraai slotakkoord in petto om de uitslag nog iets draaglijker te maken. Hij had Lasse Schöne en Hakim Ziyech al vrije trappen zien benutten en deed dat zelf ook. 'Die vrije trappen van Schöne en Ziyech zaten er prachtig in. Ik had goed opgelet ja. Ik heb het wel vaker gedaan, maar het was wel al een tijdje geleden dat het me was gelukt.'

Sparta blijft na het verlies zestiende, met één punt meer dan Roda JC en twee punten meer dan de nieuwe nummer laatst FC Twente. De Rotterdammers hebben in het restant van de competitie nog thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo, NAC Breda en Heracles Almelo voor de boeg. Sanusi kent de volgorde van de resterende duels uit zijn hoofd. 'Ik weet precies wat we nog te gaan hebben ja. Nu eerst PEC Zwolle-uit, dan VVV thuis. Na een weekend niks uiteraard. De drie thuiswedstrijden bieden zeker perspectief. Niet dat we die zo maar even winnen, maar dat biedt zeker kansen op punten.'

Broodnodige punten nu ook Roda JC, de ploeg waar vorige week van gewonnen werd, weer aansloot na de 0-1 zege bij NAC. 'Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat Roda JC winnen zou bij NAC', geeft Sanusi toe. 'Ik had eigenlijk gehoopt op een gelijkspel. Dan blijven ze op ruimere achterstand en blijft ook het gat naar boven nog binnen de perken. We staan net boven Roda JC en Twente, het staat kort bij elkaar onderin. Het gaat tot de laatste speeldag spannend blijven. Daar gaan we van uit. Het gat naar boven, naar een veilige plek is zes punten. Dat lijkt veel met nog zes wedstrijden te gaan, maar het kan zo anders zijn. Zo lang we die vijftiende plek nog in het zicht hebben, kan het.'